28 Ağustos 2010

Sigara İçişine Kurban Olduğumun Madison'luları

İlk sigaramı 7 yaşındayken bize temizliğe gelen Zuhal'in elinden içmiştim. Sigarayı ağzına öyle bir götürüşü, eksik dişlerinin arasından dumanı öyle bir üfleyişi vardı ki, 1.50 cm boyunda, minik bir fıçı olan kadın o an gözümde neredeyse cool biri olup çıkardı. Bir gün dedim ki, "Zuhal Teyze bana da versene." Verdi. Sevmedim tadını, deli gibi öksürdüm. Zuhal gülüyordu, "Ver hadi, geri ver" diyordu, "Vermem!" dedim. Zuhal içerken o kadar güzel görünüyordu ki, tadı mutlaka çok iyi olmalıydı. Kesin ben anlamıyordum ve sebat etmem gerekiyordu.


Mad Men de tam bir Zuhal bence.........


Temmuz'da 4. sezon başladığından beri allahın yazında ben gene fosur fosur. Ağzım burnum resmen yanıyor ama yine de içiyorum. Görüldüğü gibi 7 yaşından beri bu konuda kat ettiğim en önemli gelişme artık kendime ait bir paketim olması. Ama yani, Mad Men'de de bazı tipler öyle tatlı çekiyor ki şu meredi, gel de içme. Ben de bunun üzerine, tamamen boş bir insan olduğum üçün beğendiğim sigara styla'ları mercek altına aldım sevgili dostlarım.

SİGARA İÇİŞİNE KURBAN OLDUKLARIM



















#1 Roger Sterling
Racır, pörfekt bi içişe sahipsin bunu biliyor muydun? Hani A Perfect World'de Kevin Costner ekmekten bir lokma alır da daha lokması tam bitmeden çayırda sigarasını yakar ya, her nefesinden o tadı alıyorum ve sana "NUMBER ONE" isimli şu şarkıyı gönderiyorum:

NUMBER ONE:
You are the one
You're my number one,
The only treasure I'll ever have
You are the one
You're my number one
Anything for you 'cause you're the one I love














#2 Betty
Tam bir prenses gibi, böyle pamaklarını gere gere tutup dumanını uzuun uzuun üfleyişini beğeniyom Betty. Ayrıca bu prensesliklerinin altında pis bir manyak yattığına dair inancım tam. Ve dostum, biz bu kasabada manyakları severiz. O Francis'i de na şu kadar sevdiğini zannetmiyorum, Don'un ağzına sıçmak istiyorsan da öyle olsun Betty'ciğim, ben onun hiper-dokunulmaz ayaklarından çoktandır kıllanıyorum zaten.





#3 Ken Cosgrove

Hususi olarak ilgimi çeken bir tarafı olmamasına rağmen, arkasından hemen bir sigara yaktıranlardan biri. Bir nevi Roger Jr. Seneler içinde ben eminim daha da geliştirecek içişini ve bu alanda bir yıldız olacak. 4. sezon ortalıkta pek yok diye üzülüyor muyum, pek sayılmaz. Sterling-Cooper-Draper-Pryce'ın kadrosu o kadar mükemmel ki.









#4 'The Guy' 
Don Draper sözüm sana: Dostum her listenin de başında olacaksın diye bir şey yok. Kaşlarını çatıp aşağı aşağı üflediğin dumandan benim anladığım, sigaranın tadının sana acı geldiği. Tıpkı ben. Ama ben içince seninki gibi "oha yaa" diye gevşemiyor insanlar, karizmam yokmuş. Keş gibi içtiğim söylenir hatta. Hadi hadi, sen de iyisin biraz seviyoz. Niye çöküşlerdesin anlamadım ama. Don, sana dört kelime konuşucam:


"GET THIS PARTY STARTED"


Not: Yatarkalkmaz'a selam olsun.

10 yorum :

museummodern dedi ki...

birtane de temsili Zuhal fotoğrafı koymanızı beklerdim efenim

deniz dedi ki...

what about temsili elif öner?

Başak dedi ki...

Bebeyim her kaş çatarak içen acı diye rahatsız oluyor mu sanıyorsun sen? O bir tarzdır.

Cansu dedi ki...

"Look at them embers glow."
http://www.bestweekever.tv/2010-07-26/for-your-consideration-the-mad-men-season-premiere-recap/

Gediz Fişek dedi ki...

Bu listeye Joan nasıl girmez, hayretler içerisindeyim.

deniz dedi ki...

gediz, lütfen. joan sadece sigara içiyor.

ilker dedi ki...

lutfen joan'e daha cok deger verelim. sigara icisini begenmiyor olabiliriz ama kendisinin dizideki ve burodaki yeri tartisilmaz. hatta orasi joan'siz bir hic-- ki bunu da aci bir sekilde hepimiz deneyimledik.

deniz dedi ki...

ya canım, joan'sız bir manhattan alkolsüz tiramisuya benzer, bunu ben bilmiyor muyum, tabii biliyorum.

bu arada anlıyorum ki betty'yi hiçbiriniz sevmiyomuşsunuz. biraz kırgınım açıkçası.

deniz dedi ki...

Anket sonuçları (hey ya rebbim Don'un önlenemez çekiciliği):
#1 Don Draper (40%)
#2 Roger Sterling (33%)
#3 Betty 20%)
#4 Joan Holloway 13%)
#5 Lane Pryce 6%)

emin imer dedi ki...

A Perfect World'ı hatırladım birden sevindim, güzel filmdi nitekim.

Ayrıca bence Betty'nin içişi #1. Bu ünlü mısralar da benden ona gelsin:

"sessizce bir cigara yakardın
parmaklarımın ucunu yakardın
kirpiklerini eğerdin, bakardın
üşürdüm, içim ürperirdi
felaketim olurdu, ağlardım .."