17 Ağustos 2010

STV'nin Bruce Willis'i: SALİH

Bu sıcaklarda STV izlerken çok nostaljik duygular yaşıyorum sevgili okurlar. Yazın, daha evimizde klima yokken  ve apartmanda, hatta bütün sokakta sadece biz kalmışken televizyonda izlediğim şeyleri hatırlatıyor bana. Ulan okur! Loser mıyım yoksa ben?

STV izlemek bir teslimiyettir. Anteni çamaşır ipi de yapsam en iyi çeken kanal olmasına, çarpık mantığına rağmen insanı kilitleyen olay örgüsüne, fareli köyün kavalcısı gibi dayadığı durmak bilmez arka fon müziği ile insanı 'ipnotize edebilme kabiliyetine karşı koşulsuz bir teslimiyet. Şayet bu anlattıklarım içinizde bir tele dokunduysa, O'nu tanıyorsunuz demektir.




SALİH
Kısık gözleri, hep munis yüzü, çapkınca kaldırdığı tek kaşı ve o yandan çarklı Bruce Willis gülümseyişiyle Salih. Kâh yoksul bir ilkokulda sınıf öğretmeni, kâh jandarma, kâh yardımsever bir doktor, kâh bir balıkçı. Yeryüzünde Bir Melek Reloaded. Salih konuştuğunda var ya okurlar, tüm sesler susar, beyaz bir huzur içimi kaplar ve derim ki tamam dostum, bu işin sonu feraha çıkacak. Yanındaki ak sakallı beyefendiye gelince, kimi temsilen orada durduğu bence çok açık: Evet, elbette Samuel Lee Jackson.

Geçende yine böyle dalmışım, balıkçı delikanlı yanından geçerken Salih çocuğun yüzünün ortasına yumruğunu oturtuverdi. Öyle durduk yere. Hemen zıpladım yerimden. Sonra Salih çocuğun yüzüne bakmadan hızlı hızlı, "Hastaneye git. Hemen hastaneye git!" deyip kaçar gibi uzaklaşınca haah dedim, Salih'in aklında bir plan var tabi ki de. Salih biraz dolambaçlı yolları seven birisi. Delikanlı hastaneye gidince doku transferi gerektiren bir hastalığı olduğu ve evlatlık olduğundan öz ablasının bulunması gerektiği ortaya çıktı. Ablası ise o sırada Karadeniz'in bir köyünde ağanın evinde zorla alıkonulmaktaydı. Çok acıklı sahnelerden sonra kavuştuklarında, Salih'le Samuel Lee Jackson gülümseyen gözlerle abla kardeşi uzaktan izliyorlardı. "Taşların yerine oturması zaman aldı" dedi Sam. Salih yüzünde hep o aynı bilgece gülümseyiş, başını salladı, konuştu: "Çünkü taşlar ağırdı."

Salih'e bir saygı duruşu olarak kurguladığım yazımı sonlandırırken Salih'in sevenlerinden bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Salih ve Sam'in Silver Edition albümü içinse Facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Sevgiler.

2 yorum :

Adsız dedi ki...

Salih ya, canim benim. Biz ailecek izleyip ruhumuzu kötülüklerden arindiriyoruz. Ama ben o ak sakalli dedeyi cok sinsi buluyorum. Bana cok fitne biriymis gibi geliyor. ama sonra diyorum ki eger Salih ona "efendim" diyorsa vardir bir bildigi.

deniz dedi ki...

herıld yani.