21 Kasım 2010

Glee, "The Substitute" & Gwyneth Paltrow


















Son dört günde Glee'nin "The Substitute" bölümünü toplam üç kez izledim ve kesinlikle muhteşem olduğuna geçen her dakika daha kuvvetle ikna oluyorum değerli okurlar.

Hey gidi Gwyneth Paltrow... 

Kim derdi ki kusursuz beslenmesi sayesinde senelerdir hep aynı kiloda dolaşan, kızının adını bile "Elma" zanneden, sıradışı tek hususiyeti ise sinirlendiğinde alnından damarları fırlamak olan o sıkıcı Gwyneth Paltrow, yedek hoca olarak gelip de ikinci sezonun en iyi bölümünün en eğlenceli insanı olsun! Sanırım Glee'de konuk oyuncu olsam bana taparsınız, evet bence öyle yaparsınız. 

"Forget You" performansı, çok iyiydi. Süper söylemiş kaltak karı. Şimdi size bir itirafta bulunacağım: Glee'nin şarkılarının pek çoğunu, özellikle bölüm sonlarında söylediklerini atlamaya meyilliyim. Yalandan hisli ve el ele tutuşulup söylenen, kitleleri birleştirici şarkılar başladı mı bana geliyorlar. Peki bu bölüm ne oldu? Hiçbir şarkıyı atlamadım, katiyen. Fareyi azıcık, şu kadarcık bile ileri götürmedim. "Forget You"yu ise şu an on beşinci kere falan dinliyorum. 

Burada Schuester'ın pabucunu az kaldı dama attıran meseleye de değinmek istiyorum. Şurası açık ki bu yedek hoca Holly, Schuester'dan çok çok daha eğlenceli bir insan. Schuester'ın şarkıları da hakikaten sıkıcı. Şimdi bu gerçeği, Holly'nin sorumluluk alamaması gibi bir bahaneyle hasır altı etmeyelim lütfen. Öğrencilerin disiplin suçlarıyla alakadar olmadan da mükemmel bir Glee hocası olunmasında ben bir sorun görmüyorum. Daha açık konuşayım: Holly'yi Schuester'ın yanına co-Glee hocası olarak istiyorum. Schuester'a tabii ki her zaman ihtiyacımız var, yoksa saçıyla ilgili Sue'nın çılgın fikirlerini nasıl dinleyeceğiz?

Bu arada, Sue'nun müdürlüğü ele geçirir geçirmez soyunma odasına dalıp futbol koçuna takımı dağıttığını açıklaması Glee'nin en muhteşem anlarından biriydi kanımca. Kısa bir sessizlik, ve sonra koç Beiste kaçınılmaz soruyu sorar: "Takımı dağıtırsan senin Cheerios kime amigoluk yapacak?" Only Allah can judge Sue Sylvester!


Hadi gı bi daha dinleyelim:

5 yorum :

Çavlan dedi ki...

niye co-glee şeysi olmuyor hakikaten? schuester yedek glee bıdısı olur musun dediğinde sevindi bir de garibim, ne gerek var ki yedek medek, yardımcı hoca olsun, her bölüm gelsin. sesi de ne güzeldi.

bu bölüm şimdiye kadarki en güzel bölümdü gerçekten.

deniz dedi ki...

di mi.

Deniz dedi ki...

Bunlarin olayi boyle kari koca sonradan acilmak galiba, ben konser gorene kadar Chris Martin'in de kabizligina inanirdim, masallah, pekmez icmis de yerinde duramiyormus gibi hareketli bir cocukmus esasinda. Bu givinit da megerse glee'ye lazimmis, bi bolum surmeyecek di mi askimiz, luffen luffen?

Bir de sok gecirdim, Amerikan kibar versiyonunu hic duymamistim o sarkinin, forget you ne lan?

deniz dedi ki...

hahha, ben de duyunca ercan saatçi'nin "ebabil bir kuştur" şarkısını hatırladım. "sözünden dönen puştur diyo kızım, 'puştur' puşt demek değil o" üzerine uzun uzun tartışmışıdık.

csyasoo dedi ki...

Gwyneth Paltrow :)

Çok iyiydi be.