10 Aralık 2010

Ne Güzel Komşumuzdun Sen Fatmagül'ün Yengesi


Mukaddes sana hayranım be gülüm, hastanım senin!

Nasıl tısladı Rahmi'ye şeytan gibi, buz kesti ortalık ödüm koptu valla ya. O an anladım, bu dünyada Mukaddes'e hiçbir şey olmaz. Ebe Nine de vız gelir tırrıs gider, ona da ayrı fırça çekersin sen Mukoş! Fatmagül'e eziyet etmene üzülüyorum ama ben ona da çözüm buldum: Salla gitsin Rahmi'yi, sana Reşat Yaşaran'ı alıcam ben. Gerçi Reşat'ın yanında Peruş'un gittikçe tozutması da beni çok eğlendiriyor. Arabada ne biçim dalgasını geçti Reşat Yaşaran'la öyle? Demek meşhuur "Romanya işi" Reşat Yaşaran'ın Bendeniz Belgin'le Romanya'da kaçamak yapmasıymış. Sonra yemekte Rifi Rifi de abiye postasını koydu şaşırdım kaldı valla. N'oluyoruz kardeşim, kötü adam böyle yerin dibine sokulur mu???

Mustafa, oğlum ben seni "Hayvan bi insan olabilir ama hiç değilse kafası biraz çalışıyor" sınıfına koymuştum, ama sen bildiğin salakmışsın yavrum. Münir'cim de bulmuş bunun gibi kafasızı, resmen tiyatro oynadı; bir kızıyor, bir düşünürmüş gibi yapıyor, neredeyse ben ricacı olup "Affediverin çocuğu bu seferlik Münir Bey," diyecektim. Yoksa Mukaddes'e Münir'i mi alsam acaba? Adam hazır çöpsüz üzüm, al evine kur. Mustafa'ya dönecek olursak, bu gece bir büyük klasiğimiz daha gerçekleşti; aslında ayrı yatakta uyumuş olan adam yine, yine, yine yanlış anlaşılarak öbür kadınla yatmış sanıldı. Hanımlar, şu adamların telefonlarını bi açmayın, bi bırakın çalsın ya. Çok meraklıysan al telefonu adamın yattığı yere götür. Anası mı arar, bacısı mı arar bilmezsin, ne genişlik bu hemen "Aloo?" Bu arada iki haftadır söyliycem söyliycem bir türlü bi punduna getiremedim: Asude'nin elleri kocamaan!

Fatmagül, sen ise bu gece nihayet çok duymak istediğim bir şeyi söyledin, "Mustafa'nın da onlardan farkı yok," dedin. Yok be kuzum, inan hiç yok. Ama ben Kerim'i de hiç sevme istiyorum, iyi niyetli bir dangalak olan Ebe Nine'yle birlikte defolsunlar gitsinler istiyorum, Mukaddes'le yıldızlarınız barışsın ve ikiniz bu İstanbul'un anuna koyun istiyorum. İlk görev olarak da şu ev sahiplerinin çenelerini kapatabilir misiniz lütfen? Amma vik vik ettiler ya, evimiz de evimiz! Ev bir şeye benzese yine içim yanmaz, has gecekondu. Ama mutfak fayansları havalı ha, çakma vintage.

Son olarak, Leman bebeğimin gözden düştüğünü fark etmekteyim ve açıkçası buna biraz canım sıkılıyor. FOX'un "hafta içi her gün saat 15:30'ta çok güzel beyin boşaltılır" dizisi Unutma Beni'den muhteşem bir transferle getirilen ve yüzü iyice bir gerdirilerek sahalara salınan Leman'ın ben her zaman arkasındayım dostlar bu böyle bilinsin. 

Bu gece Pınar Altuğ'dan bir mesajla sizlere veda edeceğim: Yıldızınız parlasın!

6 yorum :

Judy Abbott dedi ki...

abboovv o Muko'nun yürüyüşü neydi öyle, kaç yaşında kadınım ben öyle yürüyemedim şu ahir ömrümde. firdevs yöreoğlu ile kadınlık öğreniyorum sınıfından sonra muko hocadan devlet gibi hatun nasıl olunur dersi istiyoruz anacım.

deniz dedi ki...

bu yöreoğlu kardeşler de çok iyi kadın karakter yapıyo ha.

Handegi dedi ki...

Bu yazının başlığı neden değişti dg?

deniz dedi ki...

ben arada canım sıkıldıkça değiştiriyorum sen bilmiyor musun :D

Handegi dedi ki...

Bu kaçıncı bölümdü? Meraklandım, izlicem.

deniz dedi ki...

hesaplarıma göre 12. bölüm olması lazım.