19 Aralık 2010

ÖBGZKİ Ne Ablam, Size Bir Şey Olmasın


Evvela, Mete'nin evi yakması çok iyi oldu. Öyledir, birinin kendisini dinletebilmek için ille zıvanadan çıkması gerekebilir bazen. Hem sadece yumruğu attığıyla kalsaydı nezareti boylardı ama görün bakın şimdi ölmezse bu çocuk bundan sıyırtır.


Fakat şunu anlayamadım; şimdi "Öğrenciler de akıllı olsaymış" diyen Akif Beki gibi olmak istemem ama çok affedersiniz niçin çıkılmadı o evden acaba? Güya gece Cemile bütün aileyle büyük toplantı yaptı. "Evet. Biz yarın öbür eve taşınalım." deyip kafa salladılar toplantı bitti. O zaman Amerikan filmleri yok tabi ama bir B planı yapın be insanlar. Heey güzel allahım, sonra da polisler kapıya dayanınca şaşır. "Aaa!" de, "Uuu!" de. Anlamıyorum ki; tamam Fındıklı'daki evi beğenmediniz, e git ev tut, sizin mahallede emlakçı yok mu? O kadar çocuk yapmışsın, hiçbirinin doğumunda altın takan olmadı mı? Hasefe'nin "Kefenlik deyi ayırıvee'diydim" diye çıkaracağı mendile sarılı paracıkları da mı yok? Git allah aşkına elimden bir kaza çıkcak, siz çocuk mu kandırıyosunuz be?

Ondan sonra Karolin leş gibi bir oyunculukla işte böyle size nispet yapar. Ama bu Karolin salak lan. İnsan birinin kocasını ayartınca azıcık geri geri durur, "Amman benim güzel başım ağrımasın" diye çok bulaşmaz. Bu illa her şeyin orta yerinde duracak. Sen bilirsin Karolin, bak sonra mahalllede seni saçından sürürler de yine sen kötü olursun.

Soner'in olayı zaten artık iyice soytarılık. O ne be, kardeşine alacakmış da kızın içine ondan düşesiymiş. Ben var ya insanlar neden öküz gibi ve duyarsız oluyorlar anladım; fazla kötülük görmekten. O gece yanımdaki arkadaşım, safım daha ilk defa izliyormuş, yazık eridi bitti çocuk. Ben zamanında damardan yiye yiye o kadar uyuşmuşum ki her şeye böyle Alice Harikalar Diyarında'ymış gibi baktım. ÖBGZKİ'yi yiyeyim arkadaşlar, size bir şey olmasın. Demin de kalktım üst katın tavanını süpürgeyle teptim, saat kaç olmuş yukarıda bir at koşturmaca. Betty Draper gibi tüfeğimizi sıkamıyoruz ki, memlekette polis var, kanun var. Ama nasıl da sustu ayılar, bundan sonra beyle işte.

10 yorum :

Başak dedi ki...

yorum yazmayı çok aksattım.

Ellaesa dedi ki...

her şey bir yana mete'nin dellenişi bir yana diyorum. güzel dellenme sahnelerine her zaman bayılmışımdır. inşallah bundan sonra da dozunda verirler de tadı kaçmaz.
hakan'ın babasının SENİ BEN YARATTIM ULAN triplerine ne diyorsun güzin abla?

deniz dedi ki...

bence adam haklı, baksan psikolojide de aynı şeyi söylerler :)

Adsız dedi ki...

Öncelikle sormak istiyorum: Yorum göndermek niye bu kadar çetrefilli arkadaşımmmm? Sonra da diyorum ki Mete de manyak Ali Kaptan da yansa da diziyi hak adalet yerini az buçuk bulmuşken bitirseler. Olma mı gııı?

Adsız dedi ki...

bence sen saçmalıyorsun bundan ıyı tek dızı EZELDİR gerısı hıkaye ...tvda daha ıyısı war dıyorsan ızle yoksa da b.k atmayı kes hersey tam tıkırında we gusel ıslıyor camur atma!!!

deniz dedi ki...

anam deli geldi!

duble v'lerinizle benim küçük aristokrat dünyamı kirletmeyin kardeşim.

T. Yıldız dedi ki...

"bence sen saçmalıyosun..." bariz mete lan?! bu yorumu yazdıktan sonra kibrit çakıp nihıhahoheahea diye gülmüştür bu yine...
öte yandan sıkı sıkıya takip etmiyorum ama ben Ali'den yanayım bu dizide. Bir kere çocukları çocuk değil adamın, yazık. Oğlan liseden kovulmuş, zaten bildiğin deli. Kızlardan biri komüniste aşık, siyasetle aşkı karıştırmayacaksın arkadaş,sakat iş. Öteki babası yaşında adama yakmış abayı ama beriki de kardeşine satmayı çalışıyor kızı. Osman zaten çocuk, çocuk da sevmem ben. Adam evi vermiş, istediğin eşyayı al demiş hala yok vermem evi yok yatacak yerim yok benim diye feryat figan. Bence Ali zamanında az dövmüş bunları, şimdi dizini dövüyor. KanalD'de oynayan dizini...
(yumurta atılmadan gidiyorum)

sanemole dedi ki...

hani sıyırtıodu mete..bizi nasıl da umutlandırdın deniz..neden yaptın bunu neden?? mete yırtacaktı Ali Kaptan dallaması evladım diye sarılacaktı bn ne yaptım sana böyle diyecekti..Karolin (k ile karolin) uzun bacaklı ince dudaklısına bi sittrgt kadın diyecekti..eski bir atv dizisi jenerik müziği geçmekte kulaklarımdan.." böyle mi olacaktı..böyle mi olacaktı.."

deniz dedi ki...

yaaa ne bileyim artık olup olacağı bu kadardır sandım, daha da ileriye gidemezler dedim. bu kör olası naifliğimle sizi de kahrettim di mi, allah benim belamı versin!

sanemole dedi ki...

yok deniz'cim allah seni başımızdan eksik etmesin de yani sen içindeki iyilikle böle umutlanıyosun fekat! Ali kaptan turk televizyon tarıhinin en buyuk orospu çocugusu..Hasefe bunu dogurmuş olamaaz zannımcaa..ayrıyetten işine karışmak gibi olmasın da o yangın sahnesinde mahallelinin itfaiye gelene kadar iki kova getirmeden mal mal bakması neydi öyle..imece usulu yasanmıyor muydu o yıllarda..bi de o komşu kadın dışında neden kimse "buyurun bize gelin" demedi..2010 yılında metropolde yaşıyolar sanki.."hırlı mıdır hırsız mıdır" diye düşünüp evine çagıran yok vs..senaryoda eksikler çıkmaya başladı..bu konuya bi el at bi parmak bas..tv senin, sen bizim canımızsın.