4 Ocak 2011

Akşama-Babacığııım, Unutma-ASU-Getiiir!





Hey ya rebbim, bu Asu ne karaktermiş arkadaş, dizinin her yerinden çıktı kadın ya... Haftalığını yanlışlıkla yüksek mi tuttunuz, yoksa fahişe olmayı çok fonksiyonlu mutfak robotuyla mı karıştırıyorsunuz? Her taşın altında Asu, her düğümü çözen Asu. 


ASU'NUN VERMEYE YARADIĞI MESAJLAR:


1. Mustafa'nın dünyanın bir numaralı öküzü olduğu.
Yaani... 300 yıldır çözülemeyen matematik problemi de değildi gerçi. "Fatmagül artık kirlendi" diyenlerin aklına uyup nişanı attı, sonra gitti para için sevişen bir kadınla yakınlaştı. Aman senaryoda ne ince bir kırılmaa... Bana sorarsanız Asu'nun varlığı bize karşı düpedüz hakaret. Yani Asu ortaya çıkmadan Mustafa'nın hayvan olduğunu anlayamaz mıyım ben kardeşim? Ha, tecavüze uğradı diye kızı pislik gibi bırakmasına anlayış göstereceğim ama Asu'yla takılmaması lâzımdı, bu mu yani? Resmen boşa harcandı binlikler. Sizin lafınızla Yöreoğulları, "o kadar söylüyorum."

2. Hor görme garibi, tecavüzcü de olsa insandır.
Dikkat ettim, Fatmagül'ün yüzünün bir türlü gülmemesi çok insanın sinirine dokunuyor ama hassas tecavüzcü Vural'ın girdiği, bitmek bilmeyen emo-stayla depresyondan kimsenin şikayeti yok. Asu saati 200 dolardan zırt pırt gelsin, hiç sevişilmesin, "Sadece sarıl bana, uyuyalım..." Tamam Vural, tamam ya hadi iyi insansın! Hadi çok üzülüyorsun tamam. Yeter ki şu kızı çağırıp sapık gibi saatlerce sessiz sessiz oturtma. Zaten iyice Bitirimler Sınıfı'nda sarışın Perihan Savaş'ı boğan kocaya döndün. Kan çanağı gibi gözler, güçlükle duyulan bir serinkanlı katil konuşması... Bir yandan Asu da olayları çakozlamak üzere, Vural her an kızın boğazına sarılabilir diye korkuyorum.

3. Fatmagül, sen kocaman bir çılgınsın.
Sen orada her şeyin en doğrusunu bilen Ebe Nine'yi, kollarını açmış seni bekleyen, yeleleriyle bizzat kendisi  bir at olan prensin Kerim'i ve o kocaman yüreğiyle bu evliliğin iyi bir şey olduğunu hisseden yarım akıllı abini bırakıp mutaassıp aile kızı numarası yapan bir fahişeye güvenirsen, seni kötü yola da düşürmek isterler, her şeyi de yaparlar kızım, etraf çakal dolu. Birileri seni kollamazsa sen bir hiçsin Fatmagül, nereden çıkıyor bu evi terk etmeler, kendi hayatını kurmak istemeler? Eski köye yeni âdet çıkarıyorlar... Hadi şükret gene Kerim var ki seni pezevenklerin elinden kurtaracak. Kıymetini bil, bir daha da sakın böyle bir saçmalık yapma, hadi bakayım.

Böyle bakınca, hiçbir yaptığından da hayır geldiği yok ki Asu, seni sevmiyorum diye beni suçlamamalısın. Evet ellerinin kürek gibi olması da bana biraz Behlül'ü hatırlatıyor ama ölümü öpsünler ki ondan değil. Seni kullanıyorlar. Az gözünü aç, Fatmagül'ü harcayacaklar kızım!

4 yorum :

bay ripley dedi ki...

"Bu gece ne sen gunahindan bahset ne de ben kiskandigim kadindan bahsedeyim" -- veya oyle bir seyler.

Bu lafi duydugumda Yoreoglu Kardesleri bir kere daha alkislamistim. Ama bu Asu'dan taaaaa ilk zamanlarindan beri nefret ettigim gercegini degistirmedi. Meltem ile sıkıcı güzel kategorisini dolduruyorlar bu dizide. Yani güzeller ama değiller. Güzel değil değiller ama güzel değiller.

Ayrica Fatmagul'un "kotu yola dusme" fake'ini atmasi bence harika. O klise olmasa Fatmagul Kerim'in verdigi parayla kendine bir is kurar, deli gibi basarili olur, Kerim ve diger tecavuzcu dostlarini odasina cagirir ve koca bir sapkanin golgesinde koltugunu dondurup "dandandanadndan" diye karsilarina cikardi. Ya o ya bu, secin begenin, alin.

Meclis çalışmaya başlamış, kısalacak büyük ihtimalle yerli diziler. Bence Yöreoğlu Kardeşlere şimdiden kulis yapalım, Vural ve Mustafa'nın ailelerinden başlayarak şu diziyi kırpsınlar.

deniz dedi ki...

Birincisi: oha bee, o dediğin klişe 30 yıldır kullanılmadı :) ne var yani ne olur ki azıcık da fatmagül kazansa? hep tokat hep tokat.

İkincisi: Vural'ın ailesi diye bir şey yok, Vural'ın annesi Leman var. Ve Leman'ı harcıyorlar Matmazel.

Üçüncüsü: Abiiii, Mustafa'nın ailesi bir yangında falan ölse okkadar sevinirim ki.

bay ripley dedi ki...

Fatmagül kazansın yahu, ne olacak?! Yanlış anlamışsın sen TVbenimcanım. Ben klişe baabında şeetmiştim. -Türkçe'yi seviyorum-

Vural'ın ailesi ise evet Le Man ve o mor gözlü, kıvırcık saçlı kötü oyuncu. Elenecek başka insanları söyliyim mi? O salak Emre'nin ailesi. Ve Emre'nin kendisi tabi. O çocuğun ağız yapısında bir sorun mu var bana mı öyle gelii?

Mustafa'nın ailesinin bir yangında ölmesi ise yurtta hell yeah çığlıklarıyla karşılandı. Benim diğer önerilerim kötü çekilmiş bir trafik kazası (bknz. Kavak Yelleri) veya bir deniz kazası. Deniz kazası baya cool olur, Truman stayla. Geri dönüş ihtimali de var.

deniz dedi ki...

bi kere, klişe dedin iyi dedin ama dizi klişesinde kadınlar dönerli koltuk patronu değil daha ziyade KOBİ olurlar, mesela Aliye, mesela Ebe Nine (o da olacak.) Bu da ne dönerli koltuk kadar hayal ürünü ne de kötü yola düşme fake'i kadar iğrenç. bence. o yüzden, öyle ya o olacaktı ya bu, demekle ne demek istiyorsun sen yani onu halkımıza açıklar mısın? nasıl olsa hepsi klişe, fatmagül'ün asu'nun pezevenginin eline düşeyazması da okeyto mu bunu söyle!

ayrıca Emre'nin ailesinin de allah belasını versin, ama ben Emre'yi seviyorum E.T.ye benziyor. Bir de ta en başta "Fatmagül'e yazsa ya bu" diye hayaller kurmuştum hala biraz onun etkisindeyim.