28 Ocak 2011

Fatmagül... Ne, Ne, NEE?


















Arkadaşlar, benim kulaklarım doğru mu duydu?
"Suçluyum...Seni koruyamadığım için." mi dedi o ayı? O öküz, o ALLAHIN PUŞTU!
Ulan hayvanoğlu hayvan, en başta sen saldırmadın mı kıza? Üzerine hep beraber tekila döküp ellerinizle ovalamadınız mı, sen o sırada gevşek gevşek kahkahalar atmadın mı? Ağzını bağlarlarken yardım etmedin mi? Diğerleri bir bir tecavüz ederken izlemedin mi, porno seyreder gibi? Allah belanızı versin be, senin, Yöreoğlu Kardeşlerin, hepinizin!

Toygar hıyartosu da yeni duygusal müzik uydurmuş bir tane, iki haftadır çalıyor, senin de yatacak yerin olmasın e mi?

Erdoğan, ben her şeyi biliyorum tamam mı? Sen bir kere Selim'in nikah işi yattı diye zil takıp oynayacak bir insansın. Kerim iyi adam olsun diye seni harcıyorlar resmen ben bunun farkındayım, müsterih ol.  Kerim de yattığı yerden hâlâ söylenmiyor mu bir de, öldürücem de öldürücem... Sen git önce yüzünü gözünü topla gerzo. Fatmagül zaten gerçek bir Kezban olduğu için hemen soluğu adamın odasında aldı, çürüklerine falan bakıyor. Sen bir de tecavüzden sonra kolundaki çizikleri görecektin kızım. Kerim de ille uyanır, kızı kendine bakarken görür, gimme five you madafaka!

Meltem de o kadar gerilim yarattı, sonra gitti yine attı imzayı. Nasıl da ekrana yapıştım ya, ne diycek-ne diycek-ne diycek, resmen Var Mısın Yok Musun oldu lan.
-Vee, yokum diyooor... 
Sen daha çok ayılıp bayılırsın. Bu kız mezara bile evlilik cüzdanıyla gider ben size söyleyeyim. Ayol maşallah zengin, okumuş da bir şey, bu kadar koca delisi olunur mu Meltem, bak çok kerizlenirsin sonra. Ama o zaman Peruş'la da tam kaynana-gelin olursunuz haa, Müge Anlı'lara kadar çıkarsınız. Anam tam bir alık ya, boşanacakmış, nah boşanırsın. Reşat bırakır mı senin gibi gelini kızım. 

"Hayırlı olsun, Ebe Nine de topa girdi." Hahhaha, Münir seni seviyom lan. Bak Mukaddes'i bir değerlendir ya, istemezsen zorla değil ama bir düşün, mutluluk belki de çok yakınındadır. Ebe Nine nereye giriyor allasen, Meltem bir, bu iki. Bu hafta da yaptığı tek hayırlı iş Çeşme'mizin domatesini tanıtmak oldu. Ama bu mesele çok mühim. Yenmiyor ya, ben resmen domatesi bıraktım arkadaşlar.

Peki bu Halacım Murat, ayynı Richie Rich'in robotu Irona'nın çocukluğu gibi değil mi? Çok net bir insan: "Korktum halacım," "Uyumadım halacım," "Bekledim halacım." Gözleri böyle bir değişik ve suratından asla renk vermiyor. Amma güldü mü de dişleri çıkıveriyor minik minik, küçük bir psikopat gibi ama çok tatlı yaa. Üç yıl sonra Osman düşüşe geçerken Halacım Murat güneş gibi parlayacak belki de, bilemeyiz.

Ben televizyonu kapattıktan sonra Mustafa Kerim'e silah çekmiş, onu da öğrendim. Uu beybi, nagada stratejik bir hamle! Mustafa'nın kimseyi vuracağı zaten yok arkadaşım, nasıl olsa Fatmagül de Kerim'e doğru kaymış, maksat Mustafa'yı oynayan çocuk parasını hak etsin. 

Mukaddes bu hafta senin sahnen azdı, üzüldüm. Gülben Ergen'le reklam çekmişsiniz, haberim var ha bekliyorum. Kerim inşallah ölür, sen öldürür müsün ciciş? Ama o kadarını istemek sana da haksızlık olur, sen Ebe Nine'nin havasını al, o bana yeter. Ben zaten Hamdi'nin teklifini kabul ettim gidiyorum. Hayırlı haberlerini beklerim, eksoekso.

17 yorum :

bay ripley dedi ki...

Şimdieeeeeee
1-Kerim rules bundan sonra, tamam mı? Hakketten, Kerim artıya çıktı. Kabul et ya da etme DG, Yöreoğlu Kardeşler Özal memuru gibi çalışıyorlar, işlerini çok iyi biliyorlar.
2-Film bitti. Bundan sonra olacak her şey Yöreoğlu Ltd.'nin uydurması. Sonunda Eh hadi bari birlikte olalım, hıh'a kadarı yani.
3-Meltem irregülarite yaratmak için güzel seçim. Ama unutmayalım ki bu 'Biz kadınlar güçlüyüz yeeeeaaaa' dizisi. Hiç belli olmaz, boşanmaktan beter eder o Selim'i.
4-Erdoğan ve Reşo'nun kankitoluğu ne olacak? Pazara kadar duruyor bu olay, ama Musti sıçrarsa üstlerine, bilemem.
5-Asu aka Enise'siz bir bölüm sanmıştım, yine tüm umutlarım boşuna çıktı. Peh.
6-Fatmagül'ü sevmiyorsan, kimi seviyorsun? Alin Taşçıyan olmana izin veremem DG, yo bebişim, yoooo.

deniz dedi ki...

ya ripley misin ne karın ağrısısın, yapmayın şu salaklığı allahın rızası için ya. kerim rules'muş. size dünya ne güzel ya, biraz yakışıklı ol biraz da kahramanlık, her şey unutulur. bu kafayla tabii oscar da izlenir; eat pray & love da izlenir. başarının devamı ripley!

"Ben erkeğim kendimi üç kişinin önüne atarım aslanlar gibi o kız benim helalım taam mı!" bu mu lan rules? "Boşanmam sen benimsin kapı gibi de nikah cüzdanım var" ya da "tecavüzlerimi evdeki elektrik aksamını tamir ederek hafifletebilirim," yoksa bunlar mı?

Film zaten hiç başlamamıştı ki. te allahım.

Asu'yu görmedim. televizyonu kapatmıştım.

Ben Fatmagül'ü sevdiğim için bu kadar üzülüyorum allahın cezası! ama Alin Taşçıyan kötü biri değil. Hataları olabilir, hepimizin var.

Adsız dedi ki...

ya şincik kerimi savunmak gibi olmasın zira fatmagulu 'koruyamadığı' diye bişey yoktur, tecavüz anında kızı ötekilerden korumak namına hiçbir girişimi olmamıştır, hatta böyle birşey aklının ucundan bile geçmemiştir ammaa fatmagulun uzerine tekila dokup her yanını ovalayan ve de tukurukler sacan kerim değildir, erdoğandır.

deniz dedi ki...

hepsi beraber yapmadılar mı onu? bak bana youtube'a "fatmagül'ün suçu ne tecavüz" yazdırtmayın, hahhah.

bay ripley dedi ki...

Haksizsin DG, haksizsin.
Benim anlatmaya calistigim, begen ya da begenme, hikayenin dinamikleri acisindan, Kerim artiya cikmistir. Zira bir basrol oyuncusunu o kadar fazla surunduremezsin. Her ne kadar bircok insanin sizlayan vicdanini temsil ederse etsin. Is yapiliyor burda is, para filan. Nasil odenecek yoksa bolum basina 35bin ta-le?
Bosanmam lafi ise cocuk mizmizlanmasi. Tecavuzden daha agir gibi durabilir, ama unutma ki burasi "Sevgi emek ister" lafinin kamyonlarin arkasina filan yazildigi bir cografya. Sevgi iddiasi varsa, emek biraz mesru kacabiliyor.
DG, senin sinirin aslinda genel seylere bozuluyor, Fatmagulum Bebisim'den cikarma lutfen hincini.

sinagrit dedi ki...

Hiç izlemedim, fragmanına bile tahammülüm yok.
Biliyorum ki aşağılık bir tecavücüden romantik bir aşık yaratacaklar.
Garip olan bu duruma kadınların gösterdiği reaksiyon. Adam yakışıklı ise hırsız, uğursuz,tecavüzcü v.s fark etmiyor.
Kadınlar nezdinde "Ben tecavüzcünün
zeki, çevik ve yakışıklı olanını severim" durumu hakim. Bu durumda da"Tecavüzcü Çoşkun'un suçu ne?'

deniz dedi ki...

he yani, zaten kaç haftadır hikayenin o dinamikleri yüzünden boğaz patlatıyoruz heralde burda.

biliyorum kerim'i ne diye kakalamaya çalıştıklarını, başrol olduğunu falan. ama hiç artıya falan geçmedi, hâlâ rezil bir insan. belki hayal dünyasında yaşamayıp birinci dereceden suçlu olduğunu kabul etseydi bir şansı olabilirdi, ama şu haliyle kabul edilebilir bir tarafı yok. dolayısıyla fatmagül benim için bit-ti.

Adsız dedi ki...

Dedim ya...
Hiç izlemedim.Hariçten gazel okudum biraz önce.
Ama takıldım be Deniz.
Bir tecavüzcüyü +'ya getirecek eylem ne olabilir?
Ne yaparsa bağışlanabilir?
Ne yaparsa unutturabilir?
Ne Nee Neeee?

deniz dedi ki...

üstüme gelme lanet olası bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum! (burda ikimiz de ağlıyoruz)

Adsız dedi ki...

denizim yavrum bak şimdi bir kere o kızı yatırıp, ellerinikızcağızın vüzudunu içkiyle ovalamak suretiyle gezdirmeleri sekanslarında kerimcan ortalarda yoktu.. yanlış hatırlıyorsun ;) kerim o sırada sızmış mıydı? sızmadıysa ne yapıyordu? minvalinde soruların cevapları ise henüz araştırma safhasında, bakalım kısfmet.

deniz dedi ki...

lan allah cezanızı versin resmen tecavüz sahnesini izledim tekrar ya, utanın bu mevzuyu buraya getirdiğiniz için. ben kendi utancımdan "fatmagül tecavüz" yazamadım da "1. bölüm son" diye arattım. kerim gayet orda arkadaşım, fatmagül'ü diğerleriyle birlikte bizzat kıstırıyor, fatmagül bunun elinden kurtulmak için kolunu ısırıyor, olaylar kızışınca da yanlarında kahkahalarla gülüyor. evet tekila erdoğan'ın elindeymiş, oldu mu? tamam mı?

bay ripley dedi ki...

Soylemeye calistigim sen anla ya da anlama, hatta diren istedigin kadaar, bunu yazan insanlara gore Kerim artiya gecti. Begen ya da begenme, nokta.
Yani aslinda benim burada soyledigim "Cok iyi oldu tamam miiiiiii" degil, "Kerim'le Fatmagul feci yakisirlar" da degil, "Bunlar (The Yoreoglu Sisters) boyle dusunuyor kendini bu kadar uzme"idi. Etraftaki produksiyon kalitesi belli diziler arasinda, Fatmagul hala bir sekilde siyriliyor, ondan Fatmagulum Bebisime yuklenme dedim. Varsa boyle isik, ses mes, ne bileyim, boyle iyi cast baska dizide, onu izleyelim. Behzat C'nin korkunc goruntu yonetmenligine mi gecireyim, Muhtesem Yuzyil'in komik tarihi hatalarina mi?
Yoksa, unutmayalim ki, bu Ask-i Memnu degil. O gercekti, bu degil. Oyun, hikaye, dizi filan yani. Kizmanin da alemi yok. The Yoreoglu zamaninda Nihal'i boylesine gerrrrizekali yazmisti, bunu da unutmayalim. Onlar da insan, sasabiliyorlar.

deniz dedi ki...

iyi hadi bir ortak payda bulduk da, yani Kerim'in dizide iyi adam olduğunu anlamamak için zaten salak olmak lazım, hangi yazımda bu müthiş gerçeği göremediğim izlenimini vermiş olabilirim hiçbir fikrim yok. tabii ki beğenmiyorum ve bu kadar feci bir yanlışlık yapılırken isterse ebe nine'yi maryl streep oynasın...

bu arada ben ışık-ses-mes konusunda fatmagül'ü pek ayrı bir yere koymuyorum, senelerdir var olan, düz bir kanal d estetiğinde yapılıyor ama, çok fark eder mi, bence etmez. behzat ç'nin korkunç görüntü yönetmenliği olmasa izleyecek miydim yani? Ya da fii tarihinde Bıçak Sırtı'nın o çok havalı prodüksiyonuna rağmen bir noktada sıçtığını kabul etmeyecek miydik? Sen söyle ya, Kapalı Çarşı'yı kabak ışıklı görüntülerine rağmen izlemedin mi?

Adsız dedi ki...

hiç bahsedilmiyor ama kerim kızı ilk yakalayanlardan. hatta o orda olmasa belki kız kaçabilecekti.ama benim anlamadığım "kerimcik fatmagülcüğü birlikte ebelemeç oynamak için yaklamaya çalıştı" mantığı.içmiş kudurmuş herifler bunlar ya."bir kızla biraz eğlenmek" erkeklerin anlayışında ne kadar masum olabilir allah aşkına? sonra aptallığından, ezikliğinden mal gibi seyretti diyorlarsa o mantıklı olabilir bak.ama ezikliğinden daha çok.
bi de tecavüz dediğin aklın başına gelmeden seyredilecek kadar kısa mı sürer? pardon... bu kerim porno izlerken filmin yarısında anlıyodu heralde ne olduğunu.
bu hikaye baştan "tecavüzcü paklama" misyonunda olma zorunluluğundaydı senaryosu icabı.o yüzden bu girişimleri normal karşılıyorum ben, alıştık artık.işin ters bi yönü daha var zaten hiç gereksiz; vural! onun üzerinden daha çok yapılıyor bu bence.ona hiç değinmiyorsun sayın deniz g.ona da bi kaç laf et de içim ferahlasın burda.lütfen...
meltem konusunda ise seni merhametli olmaya davet ediyorum.bu bölüm ona ettiğim lafları bi kenara bıraktım, o da gözüme girdi.nikah salonunda basının ve onca insanın gözü önünde "hayır" demek yersiz, yakışıksız ve statüsüne ters bir hareket olurdu.buna rağmen her şeyi sineye çekmek yerine boşanmakta kararlı olduğunu göstermesi bence takdire şayan.hele ki o kendinden emin, suçluluğu oranında suçlayıcı reşat yaşaran'ın etkisi altında kalmayıp böyle kafa tutması her koca delisimektepli iyi aile kızının harcı değil.adam eski iskender yauu...
-Joo

deniz dedi ki...

nasıl değinmedim! asu'lu yazımda değindim bi kere... gerçi vural tam bir etkisiz eleman, sadece oturup bir takım imalı bakışlar atmak için haftada kaç bin lira alıyor kim bilir, kıskanıyorum onu. ama evet, dizinin duruşu tümden vıcık vıcık leş bir şey oldu ben de çok rahatsızım.

ya meltem'in biraz hakkını yidik onda da haklısın ama, ben televizyonu kapatmıştım meğer sonra atarlanmış o, bilemedim. yine de iğğrenç giyiniyor.

Adsız dedi ki...

tekrar okudum ve hatırladım, sori beybi.(araya okunduğu gibi ingilizce kelimeler serpiştirme geleneğinize uymak geldi içimden. müdavim olduğumun ilanıdır.)

ancak belli ki bana yetmemiş o laflar.yanisi ettiği "fırlama" laflarla senaristlerce dizinin en sempatik karakteri olmaya aday bir portre çizmesi, kıytırık pişmanlıkla da süslenince temize çıkıvermesi bunun sonucu olarak da etrafta "ay vural canım yaaaaaağğğğ" gibi laflar duyunca insan o kadar lafla yüreği ferahlamıyor da... tecevüzcü bir piçin sevilmesine-sevdirilmesine, acındırmasına-acınılmasına tahammülüm yok hala, hele ortada "ama ama bunlar esas kızımızla günbatımına yürüyecekler neden anlamak istemiyosun, kız razı sana noluyo" gibi kutsal bir amaç bile yokken...
melteme gelelim tekrar, yeni bölümü izledik, sen bi yazı daha yaz da gıkımı çıkarırsam namerdim.
bi önceki bölüm kararlıydı güya boşanıcaktı.bu bölüm kandı gene salak hatun.istediğin kadar çemkir arkandayım.
iğrenç giyiniyo, (oyuncu) berbat ağlama rolü yapıyo, evliliğe mi yoksa sadece düğüne mi meraklı anlayamadım ayrıca."düğünüm berbat olduuuu....ühüüü.." mal.

deniz dedi ki...

haaha, meltem kadar gelgitli kadın görmedim, bir insan bu kadar mı kolay kandırılır ya? daha da yüzü kalmamıştır sanırım sonsuza dek susar oturur, oturmalı.