21 Ocak 2011

Fatmagül Tatlı, Fatmagül Cici...




















Vay, Fatmagül! Kız geçen hafta arkandan Kezban diye çemkirdiğimi duydun da içine Shera mı kaçtı, ne oldu sana bebetom? Yoksa "Deniz diziyi bırakacakmış" diye haber uçurdular da içime su serpmeye mi karar verdin? Ellerin dert görmesin yavruuum, yine insan kadınmışsın kuşuuum...

Filminde Fatmagül'ü zenginlerden biri sıkıştırıyordu da, Kerim höthötlenince Fatmagül "Ne yapabilir ki, tek başına?" dediydi. Bizim kız daha da güzel koydu lafı: "Ne yapabilirSİN ki, tek başına?" Fatmagül, bunu sana söyleyeceğimi hiç ummazdım ama bugün benden sana yıldızlı respect!

Öl.
Kerim de ne yağuşak çıktı annem ya, yüzüne tükürsen ya rabbi şükür diyecek. Hovardaymış kime ne-İçiyormuş sana ne-Sen bak kendi derdine-Onun nikahı bende. "Seni vermeyeceğim"miş, sen kimi vermiyosun oğlum, kızın tecavüz kurbanı olduğu yetmedi bir de sana karılık mı edecek? Ya seve seve, ya s.ke s.ke, yeni motton bu mu? Ay bayılazaam bir de iki poşet almış gelmiş diye alkış kıyamet, sanki evin oğluna alışveriş etmeyi öğretiyorsunuz. Ben de Muko'nun yerinde olsam aynı şeyi söylerdim valla: "Biz hep alışveriş yapıyoruz nolcak?" Evet, ben de dün eve pırasa aldım, vitamini dolu? Aman Mukom sen bunları bırak ya, zaten espriden de anladıkları yok. Soruyu doğru bilince Fatmagül'e "Kırmızı kurdele takalım sana" dedin diye bir göz devirmeler, büyük büyük hareketler... Fatmagül, Bihter'in hiçbir şakasına pas vermeyen Matmazel gibi domuzluk edeceğine "İkinciyi bilene de çeyrek takacaklarmış ehhehe" desen ölür müsün kuşkafa? O sandığı taşırkenki sinerjiyi istiyorum ikinizden arkadaşlar, lütfen!

Hem Mukaddes, sana da dargınım aslında, sen niye o allahın salağı Ebe Nine'den özür diliyorsun ki? Fatmagül de bilsin Mustafa'nın ne ikiyüzlü pisliğin teki olduğunu, aptal gibi ağlaşmasın arkasından. Çok iyi de oldu, çok güzel iyi oldu tamam mı.

Sana gelince Rahmi, bundan sonra sakın bana aklım çalışmıyor numaraları yapma senin kafan zehir gibi, hepimizinkinden iyi işliyor maşallah. Sen saf falan değilsin bildiğin çakalsın ya. Kerim'e nasıl da yaltaklanıyor, eşeği sağlam kazığa bağladık bununla daha da başımız ağrımasın diyorsun değil mi sinsi köpek? Ha, sen çok iyi kalplisin ya, bizim de kalbimizi yumuşatacaksın öyle mi? Carolin'den daha çok sevmiyorum seni Rahmi, bunu böylece bil, ayağını da denk al. Yoksa Mukaddes seni şutlasın da Münir'le evlensin diye her gece dua ederim.

Ay bir şey söyliycem, Mustafa takım elbise giyince yakıştı tamam da, hakkaten çok görgüsüz giyiniyor yaa. O kıravat ne allah aşkına, hiç siyah takımla mı giyilir o? Popstar Alaturka sunucusu gibi... Bir de nereden öğrendiyse içinin beyaz gömleğini de gitmiş Fred Perry'den almış, Collezione neyine yetmiyor acaba? Şu adamlardan bir Erdoğan'ın kılığına hastayım, üst baş her şeydir arkadaş.

Konu kılık kıyafete geldiyse, Meltem seni unutmadım merak etme, moda katili. Merak ediyorum, sabah yataktan kalkıp şöyle mi diyorsun: "Hmm, bugün bütün İstanbul benim kıyafetlerimi konuşmalı, reklamın iyisi kötüsü olmaz sonuçta." O çılgın rüküş ayakkabıların çok tarz olduğuna seni ikna eden bir deli mi yaşıyor evinizde Meltem? Yoksa annen aslında hiç kız evlat istemedi de kasıtlı olarak sana iğrenç bir giyim zevki mi aşıladı, ha yavrum? Bana anlatabilirsin bak. Senin yaptığın evin dekorasyonu da bok gibi olmuştur eminim, dekarasyon olmuştur o. Peruş'la aranızdaki bu yapış yapış kaynana-gelin yavşaklığından da kusacağımı bilmeni isterim. "Aa, üzmeyin benim güzel kızımı!" "Ah Perihan anneciğim o tatlı ağzınızı yemek istiyorum." "O da bir şey mi, ben senin göbeğinden zeytin yemek için ölüyorum yavrum!" Hay koca delisi, hay wannabe gelin, müstakbel kocanın da tecavüzcü olduğunu anladın, gene de basacak mısın nikahı çok merak ediyorum.

Evet, Fatmagül benden önümüzdeki haftaya da vize kapmıştı... Meltem acaba ne yapacaktı? Fatmagül Kerim'e başka laflar da sokacak mıydı? Mustafa'nın annesi, yemek olarak azıcık Avrupai bir şey istenirse ne halt edecekti? Bu soruların cevabı için, haftaya yine sizinleyiz sevgili dostlarım, knd ii bk, öptm c u...

10 yorum :

Başak dedi ki...

Deniz Hanım orda dur bi...
Ben Collezione'den giyinebilen bi insanım, ağzını toparla.
Fred Perry'yi elbette ki tanımıyor Musti, Erdoğan ona daha önce "git şuraya, Erdoğan Yaşaran'ın şoförüyüm de giydirsinler seni" demişti, öyle gitti oraya. Dikkat lütfen.
O kravatlar moda, her yerde onlardan var, git Damat'a sana bile verirler tak diye.
Ayrıca Reşat Yaşaran, Erdoğan'dan daha iyi giyiniyor. Yani yaşına göre.

Adsız dedi ki...

fatmagül'ün hastası oldum bu bölüm.nası koydu ama lafı kerim yavşağına... hep böyle olsun canımı yesin. dizinin adı da "fatmagül'ün intikamı" olsun. :) devir intikam devri. kim demiş masum olmak için mazlum olmak gerek diye?
muko da bi masumlaştı, dedi ya "deli deli bakıyo zaten" :) işte ben o deli bakışa bitiyorum.
ben senin aksine hiç sevmiyorum ama bazen çok tatlı oluyo bu muko.
sarhoşken mesela.
"gönlü keman olmuş rahmi" :)))
-Joo-

deniz dedi ki...

Biliyoruz Erdoğan'ın tükkanına gittiğini ama Fred Perry o "tarz giyinmek istiyen az gelirli insan" takımlarıyla aynı dükkanda satılıyorsa benim de beğendiğim bi Fred Perry çanta olmuştu vaktıyla, hala satılmadıysa gideyim alayım?

Ayrıca yaşına göre iyi giyinmek ne lan? Bir gömlek bir ceket, bu mu? Erdoğan Behlül'ün iyi giyindiği zamanlardan bile iyi giyiniyor, öyle söyliyim.

deniz dedi ki...

Muko sevilmez mi yuaa :D

Başak dedi ki...

Onun takım elbisesi de az gelirli insan mağazasından alınmamıştır ki, şoför önemlidir, vitrindir. Ben de öyle emrediyom.
Güzel renkler giyiyor Reşat, yakıştırıyor. Ayrıca Erdoğan Behlül'den tabbii ki çok daha iyi giyiniyor, laf mı bu. Gömlekleri bilhassa, muazzam.
Neyse, feyşın bloğu değil bura, byes.

deniz dedi ki...

burası feyşın blogu değilse yanlış kombinlendiği için bok gibi duran kıravatların nerelerde satıldığı gibi bilgilerimizi de feyşın bloglarına saklayalım, hı hı, başarılarının devamı.

Gulcin dedi ki...

ben diziyi buradan takip ediyorum kesinlikle daha eglenceli oluyor.
Hala guluyorum ya tesekkur ederim :)

B. Deniz dedi ki...

Deniz Hanım, mizah anlayışınız beni gerçekten çok etkiliyor. Özellikle de "dekarasyon" ayrıntısına ve de Kerim'in resim altına yazısına çok güldüm. Çok iyi. İyi çalışmalar dilerim.

bay ripley dedi ki...

Normalde kendi analizimi de katardim, su an sadece TvBenimCanim tum soylenenleri hakediyorsun babe, yine harikasin, diyorum.

Adsız dedi ki...

ÖI. ne?