11 Mart 2011

Fatmagül'de 'Bazılarına' Gün Doğdu...

Sana kırmızı çok yakışıyoor!

Ooh, Muko aldı çocuğu kaçtı haydi hepinize geçmiş olsun. Na böyle kalırsınız işte. Kimisi de diyor ki, "Muko benim için bitmiştir." Mukaddes çok bayılıyordu size zaten.

"Sen başkasının çocuğunu hepimize nasıl yutturursun?" "Ne diyim ki ben şimdi, ne diyim ki..." Haa, ne oldu başkasının çocuğuydu da, o kadar yaygara kopardınız, ama Halacım Murat elden gidince ne oldu, tısssss... Azıcık düşüneceksin arkadaşım. Bağırmayacaksın bu biir, bulaşmayacaksın bu da iki. Mukaddes gibi bir kadının öyle üstüne gidilir mi ablam, elinden geleni hiç ardına kor mu? Gerizekâlılar sürüsü...

Ayrıca da ne kadar pis, küçük yer insanıymışsınız ya. Sizin hepinizin içine Beşir kaçmış, nalet olsun. Ebe Nine o kaşlarının sivri ucunu havalara dike dike, dudaklarını sinirle büzüştüre büzüştüre işin peşini bir türlü bırakmadın, helal olsun sana. Üstüne nereden vazifeydi acaba? Şoklar geçirdin, harap oldun... Bomboş bir insansın çünkü. Kadın tüm hayatını başkalarının felaketleri üzerine kurmuş, farkında mısınız? Annesi ölmüş, bu resmen kadının yerine geçmiş. Hasbelkader bir tane evlat sahibi olmuşsa en yakın arkadaşının kendini asarak intihar etmesi sayesinde. İşte, ona da evlat denirse. Hayatındaki en büyük aksiyonu ise büyüttüğü çocuğun iğrenç bir tecavüz suçuna karışmasına borçlu. Korkarım geceleri, "İstanbul da güzel yer aslında..." deyip gülümseyerek yorganlara sarılıyorsun Ebe Nine. 

Mukaddes'in kırdığı cevizleri öğrenince nasıl da leş kargası gibi atladılar olayın üstüne, inanamadım vallahi. Yalancı gibi, kara kara düşünürken ayranları kolaları da yuvarladılar... Ben size bir şey söyleyeyim mi, kimsenin derdi Murat falan değildi, Mukaddes'e karşı ilk defa söyleyecek bir şeyleri oldu ya, ondan böyle azdı bunlar. Ee, Mukaddes devlet gibi kadın. Sonuçta melek de sayılmaz; sırf güzel canının keyfi için lafları biir bir sokuşturabilecek, kodu mu oturtur bir şahıs. Bu kadına söz geçer mi, geçmez. O fırsatı gördükleri an var ya, gözlerinin içi vahşi hayvanlar gibi parladı yemin ederim. Bundan sonra kendi boruları öter sandı enayiler. Bana kulak ver yavruum, ezme çürüğü pis kokar, diye boşuna söylememişler. En çok da senden yana üzüldüm Fatmagül. Bihter'e benziyorsun amma içinde Cemile'nin ruhu var senin. Bunca yıldır ne biçim kin biriktirmişsin içinde... O uysal halinin altında ne sinsi bir yılan varmış meğer. Açık söyleyeyim, sen bundan sonra benim hiçbir şeyim değilsin tamam mı. Seni avam kamarasına alalım Fatmagül, git burdan. (Bihter geri döön!)

Hele Kerim, sen, ulan aç telefonunu bakıcam. Var ya Gönderilmiş Öğeler'in içinde "Thanx M. xoxo" diye bir mesaj yoksa ben insan değilim. Yakarım bu blogu, göster dedim! Çok yakışıyorsunuz bence Fatmagül'le canım, her şey gönlünüzce olsun, sevgilerimle.

9 yorum :

Adsız dedi ki...

ya ben sana bayılıyorum:)

Adsız dedi ki...

alt tarafi biz dizi. begeniyosan izle begenmiyosan izleme. sonucta eglence icin, zaman oldurmek icin yapilmis seyler bunlar. kime neye bu kinin anlamadim ki. ne bu nefret. sanki adamlar hakkaten yasiyo. vah vah diyorum sana.

deniz dedi ki...

"beğenmiyosan izleme" yorumunu yapan 1000. kişiye (abart da abart) LED TV ödülümüz vardı, bi ara ofise uğrar mısınız?

Adsız dedi ki...

sarsılmaz mukaddes sevgine, taraflılığına, ifade özgürlüğüne dokunmak istemem hiç, ama mukaddes başından geçenleri anlatırken fatmagül'ün gözünden akan yaşları, rahmi'nin yuvanın kapısında hüngür hüngür ağlayışını da gör be tv benim canım... mukaddes "istemez artık beni" derken "ben bunlara üstün gelemem, suçumu hatırlatırlar her fırsatta" demek istemedi mi? öyle desin canımı yesin.
o o.çocuğu "saliha"ya bulaşmasını da anlayışla karşıladık, pişman oldu, rahminin değerini bildi falan sonra gene aynı.o da bi nevi tecavüzcü değil mi? kerimden farkı ne?
fatmagülün tecavüzünden kazandığı paralarla kaçmadı mı ayrıca?
ama bu bi dizi tabi karakterlerin tutarlılığı olması gerekmediğinden bi bütün olarak da yargılayamayız. benim için fatmagül bitmedi, kerime aşık olunca biticek.:)

Adsız dedi ki...

bu yorum bu sitenin hafifligine biraz garip olacak ama. (hafiflikten kastettigim bariz olarak kotu karakterlere karakterlerindeki tutarliliklari icin ovmek mesela) ilk baslarda yorumlarin cok sert oldugunu dusunuyordum amma velakin hakkaten de bir insanin tecavuz olayina yardim yataklik eden bir insana asik olmasi gercekten de hayal olarak bile cok garip bir durum. ve fakat cizilen kerim karakteri de sonuc olarak yasadigimiz topraklar icin cok garip bir kisilik.(fatosa her firsatta yazmasindan ziyade arkadaslari tarafindan tecavuze ugrayan bir kadina asik olmasindan bahsediyorum, benim gorusum degildir, toplumun gorusunden bahsediyorum ki mustafanin ailesi halkimizin bu konulardaki genel dusuncesini cok iyi yansitiyor aslinda) alistigimiz kisilik salih gibi , olaylar isine gelmeyince bir kadini saclarindan tutup yerlerde surunduren hayvansi bir kisilik.
ki bu sitedeki elestirilerin cogu da fatmagulun ve etrafindaki insanlarin nasil olup da kerimden nefret etmemesi uzerine. benim gorusum su ki turkiyede buyuyen bir cok insan hayatinda bir sekilde "tecavuze" ugramis. bu ister gercekten tecavuze ugramak olsun, ister ailesi tarafindan siddet gormek olsun, ister bir kadin olarak belediye otobuslerinde fortlanmak olsun, devlet dairesinde veya okulda insan yerine koyulmamak olarak olsun -dereceleri cok farkli olmak uzere- ne yazik ki ulkemizde insan yerine konulmamak cok alisilagelmis bir durum. ama insan yerine konulmamaktan konulmaya gecen surec hayatta baska secenekler olduguna isaret eden yapimlarla (fsn gibi evet) insanlara baska seceneklerin varoldugu bir sekilde beyinlerine kaziniyor. ben bu diziyi kerimin fatmagule yasadigi travmayi anlamayarak yavsamasi disinda cok begeniyorum cunku bu dizide devrimsel bir cikistan ziyade(mesela fatmagulun bir tarantino karakteri olmasii ) hem grcege yakin hem de uzak olarak verdigi bir mesaj var. (fatmagul tepkilidir ve original filmde fatmagul kerimi sucu olmamasina ragmen uysalligiyla yola getirir) netice itibariyle turkiyenin yarisinin izledigi bir diziden bahsediyoruz. orjinal fsn olayi brutal bir sekilde dile getiriyordu oradaki kerimin fatmagulu benimseyememesi cok dogal ken su anda kerim suclu mu degil mi diye tartisiyoruz ve bu bile halen birisiyle sevistigi icin oldurulen ve veya iskence ceken kizlar acisindan bir sey ifade ediyor.

deniz dedi ki...

bence fatmagül 2010'ün tek başarısı "kerim oo yeee" diyebilecek ne çok insan, özellikle de kadın olduğunu, bunun da hiç öyle sınıfla, eğitimle alakası olmadığını gözler önüne sermesi; başka da hiçbir numarası yok. fatmagül tepkili de sanki çok mu saygı görüyor tepkisi? onu da sevmiyorum zaten, hemen iki lafa kanan gerzeğin teki. tam rahmi'nin kardeşi işte.

ayrıca diğer arkadaşım :)
nasıl yani, mukaddes'in kerim'den en büyük farkı tecavüz olayının bizzat içinde yer almamış olması yani, daha ne olsun? ama daha da önemlisi, "aslında çok iyi insanım lan, çok da yakışıklıyım niye sevmiyo bu kız beni" diyen bir ikiyüzlü olmaması. art niyetli bir kadın işte, çok basit. kerim'in var ya ben yüzünü parçalarım, o kadar sevmiyorum ki onu, kelimelerle anlatılamaz.

Adsız dedi ki...

3.adsız ben;
ya orda biraz anlatım bozukluğu oluşmuş benim kastım salihin tecavüzcü sayılmasıydı. fatmagüle ve kerim hayranlarına kızıyoruz ya hani, salih itinin peşinden koşan mukaddese niye "a benim salak kızım" demiyoruz demek istemiştim.
ama mukaddesin kerimle bi benzerliği olduğu doğru, o da kızın tecavüzünden nemalanması ki bence pek affedilir şey değil.ama muko bariz kötü, ikiyüzlü değil o kadarına sempatim var, ve lakin affım yok.

kerimden ne kadar nefret ettiğimi, nasıl iğrendiğimi "ben Joo'yum" desem anlatmama gerek kalmaz sanırım.adımı yazmamışım gene:)
kerim biraz daha az yavşak olmaya başladı ama bu sefer de fatmagül muhabbet ediyo beyefendiyle.hangisine kıl olacağımı şaşırdım.yok kıskanmalar, kızdırmalar, yüzük takmalar... fatmagüle hakaret edeceğim günler de yakındır.
-Joo

deniz dedi ki...

Jooooo! :)
Ya ben diyorum, Fato ı-ıh.
Mukaddes'in sorunu ne biliyor musun, tek kalamama sendromu var onda, biraz Firdevs gibi. Yoksa Salih'in yanına gitmesi çok büyük salaklık, amin. Eve dönmesine de hadi okey, ama keşke yüzünün morları geçseydi de öyle arasaydı, kuyruğu daha dik tutmuş olurdu :)

Seviyom be napayım...

Adsız dedi ki...

üslubuna,tarzına ve bütün yazılarına bayılıyorum.en büyük hayranlarından biriyim fakat şu Kerim'den keşke nefret etmeseydin işte o zaman herşey süper olacaktı:D ben diziyi onun için izliyorum da, ona çok yüklenince sinir ediyosun beni:D birde bi twitter adresin falan olsaydı ne iyi olurdu.