24 Haziran 2011

Bihter, Biliyor musun Bugün 24 Haziran




















Günaydın sevgili arkadaşlar.
Daha önce hiç Bihterciğimin ölüm yıldönümüne uyanmamıştım, size de öyle oldu mu?
Şimdi ben Yöreoğlu Kardeşler'e sormak istiyorum: MUTLU MUSUNUZ LAN!

3 sene önce gazetede gördüğüm yarım sayfa bir ilanı hatırlıyorum. Soldan sağa, Nebahat Çehre, Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Selçuk Yöntem ve Hazal Kaya: "AŞK-I MEMNU" Biri kalpsiz anne rollerinin kadrolu emekçisi, biri yeteneksiz bir eski manken, biri zaten tiksinmekten bana bir haller olan Yasemin, biri orada ne işi olduğunu anlamadığım bir dede, öbürü de Genco dizisinden gelme bir bücür. Hıfffs, Yaprak Dökümü vol. 2! Ne oldu, neden yaptım, Perihan Mağden yazdı diye mi açtım o YouTube'u bilmiyorum. Fakat ikinci bölüm sonunda Ednan Bey gelip Firdevs Hanım'dan Bihter'i istediğinde, Firdevs koltuğun altından çiftelisini çıkarmakla oturup hıçkıra hıçkıra ağlamak arası bir ruh hali içinde etrafa bakınırken Bihter'in kötülük fışkıran bakışlarını yakaladığında ben anladım: Oracıkta Aşk-ı Memnu'nun kölesi olmuştum. Bundan sonra o sevin deyince sevinecek, üzül deyince üzülecek, "heyecanlan!" deyince en çok ben heyecanlanacaktım.

Yöreoğlu Kardeşler'in ahlakçı yaşlı kadınlar olduğunu düşünüyorum, doğrudur. Ama onlarla hep aynı karakterleri sevdiğimize dair garip bir inancım var. Onlar da Nihal'den nefret ediyorlardı bence. Bihter'e tapıyorlardı ve Matmazel'i de severlerdi. 

ULAN PEKİ BU KIZCAĞIZ NİYE ÖLDÜ!

Çünkü bu dünyanın adaleti yok arkadaş. Kadınlar ölür, tecavüze uğrar, deli olur, adamlar üzülür de üzülür. Ben de üzülüyorum, ne oldu, var mı bir faydası? Bihter gözlerini açtı mı, "Sıktığım kurşun Nihal'in koca götüne girsin" dedi mi? 

Aşk-ı Memnu'da Ölsün İstediklerim Top 5 listesinden geriye ne kaldı bir bakalım şimdi:

#1 Nihal angutu: Son kullanma tarihi hiç geçmediyse belki en az on yıl önce geçmiş olan öpüşünce utanan kapıcı kızı klişesine tekrar hayat verdiğin için sana binlerce kez teşekkürler Nihal. Buna gerçekten ihtiyacımız vardı. Aşk-ı Memnu'da da hayatının en büyük amacı Behlül'le evlenmek olan 18 yaşında bir genç kız olduğunu düşünürsek, "Yüzüne kara çalmak;" "döl tutmak;" "bir kızın en değerli varlığı" gibi pastorel öğeleri dilinden eksik etmeyen annene çok iyi lâyıksın, on numara lâyıksın. Umarım en kısa zamanda o kasap köftesi suratlı sevgilinle sevişip vicdan azabından ölürsün.

#2 Beşir: Beşir var ya keşke Doktorlar tekrar yayına girseydi, sen o mor gözlerinle gerçekten Kutsi'nin rol arkadaşı olsaydın da hakiki kepazeliğin ne olduğunu orada iyice bir anlasaydın. O zaman sen de Cengiz Semercioğlu'na  "Bihter'i özlüyorum" diye röportaj verirdin, eminim. 

#3 Behlül: Bu da bir ara Sekiz oldu, ortalık inledi ama sonra Ezel'in son bölümünde canlı yayına davet bile etmediler, ne kadar tiksinç bir insansa artık... Hani Londra'ya gidecekti, her çağıranın reklamına çıka çıka Burcu Esmersoy gibi bir şey oldu yeminle. Ayrıca da, o "Vay, çantaya bak" esprisi ne, Yedigün reklamındaki o süper sinsi gülüş ne allahın aşkına? Sanki bizlere "Ben gerçekten çok para aldım vallahi istediğiniz şişeyi tutarım annem, gerekirse Narata, Mandalinata dansı da yaparım" dermiş gibi. Allahım günah yazmasın ama çıplak ayağında kösele ayakkabılarla Bihter'in ölüsüne bakakalan Behlül bile yemin ederim bundan daha sempatikti, şu an resmen tiksiniyorum.

#4 Cemile: Allahından buldun Cemile. Sana bundan sonra esas kızın en yakın arkadaşı rolü bile gelmez, sen benden duymuş ol. Senin bıldır bıldır etlerinle koşuşturuşunu kim ne yapsın? Biraz sıkı olucan kızım, en önemlisi de kendi işine bakıcan, bu renkli dünya dışarıdan göründüğü gibi değil, acımasız.

#5 Ednan Ziyagil: Bu da geh geh geziyor ortalıkta benim sinirimi kaldırıyor. Kısa kes Adnan senin modan geçti. Sana ufukta Zuhal Olcay'la bir rol arkadaşlığı görüyorum, ne dersin?


#6 2011 MODEL YEPİSYENİ MADDE - BEREN SAAT: 
Ne hakikatsız kadın çıktın sen be. Bihter öldüğü gün kameralara burun kıvırmandan ben anladım aslında ama ulan Fatmagül ne ya? Hadi yalanım olmasın ben de yarım sezon izledim ama Bihter gibi tatlı bir insandan sonra böyle mal, böyle Kezban, böyle varoşella bir kızı oynamaya senin için nasıl elverdi ha, nasıl??? Alınlarından fışkıran koyun gibi yeni saçlarını da hiç beğenmiyorum. Biz Bihter'in yasını tutarız, sen git bana açık ayran doldur, git!

#7 TV benim canım: Bana kalırsa bu işten en çok zarar gören ben oldum. Epeydir hiç dizi izleyemiyorum, sinirlerim kaldırmıyor. Aşk-ı Memnu'dan sonra her şey yavan, her şey datsız. Yine en çok ÖBGZKİ'yi izledim galiba ama Coşkun Irmak'ın evinde her gece kahkahalarla güldüğünden şüphelenmeye başladığımdan beri ondan da çekiniyorum. Önceden adını bile bildiğim şüpheli olan Adagio benim için Bihter şarkısı oldu, duyunca loş ışıkta Sezen Aksu dinlemiş acılı vatandaş gibi oluyorum. Şimdi dinleneceğim... Güzelleşeceğim. Üzerimde Bihter tişörtümle, Bihter'in Sene-i Devriyesi'nde yerimi alacağım, çok güzel olacağım. Yüzümde en sahici gülümseme, Bihter'in lokmasını alkışlayacağım. Sizler de sağlıcakla kalın sevgili dostlar. Bu kahpe, bu acımasız, bu kirli dünyada kendinize iyi bakın.

Not: Bugün saat 19.00'da Etiler Yanarsu Sokak'ta Bihter'in Sene-i Devriyesi adlı muhteşem organizasyona katılacağım. Sponsored by Didem Cekigil.

6 yorum :

yamuk kol dedi ki...

bebişim veda mı ediyorsun? ha veda mı bu??

deniz dedi ki...

ay tabii ki de değil olu mu hiç?

hevesli bardak dedi ki...

biftere kıyamam ya, başını yediler kızın hep sinsi sürüsü.

Deniz dedi ki...

Deniz, yeni keşfettim blogunu.Sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün emi.Gülmekten gözümde yaş, karnımda çalıştırmadığım kas kalmadı.Bihterin sene devriyesini görünce koptum zaten.Hoş biz Çakır'a cenaze namazı kılmış milletiz. Bu arada ben de Deniz.Geç oldu ama :D
Takibindeyim...

Adsız dedi ki...

#2 Beşir, trt okul'da ingilizce dersi programında amerikadan gelen kuzeniyle mi ne ingilizcesini konuşturuyor. Adı da deniz. :))

Adsız dedi ki...

#2 Beşir, trt okul'da ingilizce dersi programında amerikadan gelen kuzeniyle mi ne ingilizcesini konuşturuyor. Adı da deniz. :))