18 Ocak 2011

Uzmanından ÖBGZKİ'nin 6 Aşaması



Aşama #1: Ya Nolii Yaa?
Bu aşamada kişi diziyle yeni tanışmaktadır. Daha ilk bölümden kanın gövdeyi götürmesinden, ortada bir tuhaflık olduğunu hissetmekte, belki de manyakça bir dramın ayak seslerini işitmektedir. Fakat o şimdi ateşe uçan pervaneler gibi, Kurban Bayramı'nda kurban kesimini izleyen çocuk gibi bir şey olmuştur. Gidişi gidiş değildir, bilmemektedir enayi.


Aşama #2: Tanıdıklığın etkisiyle bir gevşeme, Duygulanım
"Çoğüzülüyooom"

Aşama #3: Kıllanmaya Başlayış 
Üçüncü evrede kişi resmen aptal yerine konduğunun adını koyamasa da şunu diyebilmektedir: "Ya Cemile sende hiç kafa yok mu ya, salak, yemin ediyorum gerizekalı bu..." Seyircide hâlâ hislenme söz konusu olduğundan, olaylara müdahale edebilmek için çaresiz bir çırpınma içine girebilir. Dolayısıyla seyircinin akıl sağlığı bakımından kritik bir evredir. Senarist insan değil ki, bu gariplerim helâk olmuş umurunda mı onun.

Aşama #4: Hafakanlar Basması
Seyirci yeterince avamsa kendini şöyle ifade edecektir: "Bu ne lan godumun böyle saçmalık mı olur!" Kopuşun başladığı evredir, burdan sonra herkese geçmiş olsundur.

Aşama #5: Uzaktan Bok Atma 
"İyrenç abi. İyi ki bıraktım ben, iyrenç." (Amma Osman'ı da çok merak ediyom. Osmaaan?) Seyirci burda diziyi izlemeyi bırakmış olsa da sinsi gibi hâlâ fragmanları takip etmekte; Ali'ye, Cemile'ye, Carolin'e hâlâ içten içe kinlenmektedir. Sorulsa şöyle diyecektir: "Biraz akıllı olsaydınız her şey ne güzel olacaktı be, allah belanızı versin inşallah"
Aşama #6: Nirvana
O insan ki kendi işine gücüne bakar, Osman'mış, Mete'ymiş çok da fifidir ona. "Ne, ÖBGZKİ mi, trrrrt!" diyebilecek aşmışlıkta bir kimsedir. Cool'luğun ta kendisidir, öpüyorum onu.

TV benim canım olarak 5. aşamadayım, hedefim bir ayda altıncıyı da tamamlayarak sertifikamı almak. Hepiniz bu yollardan geçeceksiniz biliyorum. Hadi hadi, izleyin şimdi minik kelebeklerim bir şey demiyorum.

9 yorum :

casey23 dedi ki...

dün öğleden sonra blogunla tanıştım, an itibariyle ara ara olmak üzere (bir anda okuyamıyorum mezar sessizliğindeki ofiste dün bir kere kahkaha attım artık mimlendim kıllanıyorlar kimseyi iş yaptığıma inandıramam) tüm yazılarını okudum... Ben hayatımda televizyonu senin kadar iyi anlatan, ve bir çok yönden de kendime çok yakın hissettiğim bir insan görmedim! süpersin.. söylenecek başka hiçbir şey yok.. bu yazıyı okurken de artık gülerken artık gözümden yaş geldi bu konuda da seni özel olarak etbrik ederim artık ayrılmaz takipçinim! sevgiler..

http://supermansstalker.blogspot.com

deniz dedi ki...

duygulanmaktan resmen ağlayazaam ya yapmayın amaa :)

casey23 dedi ki...

en çok merak ettiğim şey dünkü vurucu bölümden sonra sen de 5. aşamadaki birçok kişi gibi 4., 3. veya 2. aşamaya geriledin mi?! :)
Benm aşamayı sorarsan ben 5 ila 6 arasındayım.. Eeee o zaman dünkü vuruculuğu nerden bilion ukela dersen ki, twitter sağolsun sabah bir açtım herkes kan ağlıyor yapma osman ölme osman osmanlar ölmez vatan bölünmez diye :S

deniz dedi ki...

asssla, bence ben nirvana'ya gün be gün yaklaşıyorum. noluyo be osman'a nolmuş diye youtube'dan sonuna baktım dün gece, yahu inanır mısın hiç bana mısın demedi. sonra sağda çıkan videolardan biraz da eski bölümlerde gezdim, onlara gene biraz üzüldüm, dayan deniz dedim kendi kendime, dayan olacak!

haftaya salıya kadar ben ölebilirim de osman ölmez, o çocuk eşeğini sağlam kazığa bağlamış ben diyim saa :)

sinagrit dedi ki...

İlk bölümlerde çay içip çekirdek çitliyordum. Sonra yetmedi; bir sinir bir stres bir kalp sıkışması
sorma gitsin. Sonraları dizi başlamadan
bir unisomin yuvarladım iyi geldi.
Yarı uykulu ve kayık olunca hadi lan... oluyor insan.
Sonraları bu unisominin dizi için fazla ağır olduğuna karar verip sadece tansiyon ilacım vasexsonun yeterli olduğuna karar verdim.
Sonra; değermi lan bunlar ilizyon kapı gibi kadınsın, neler gördün yıkılmadın bırak ilacı milacı çay iç yeter dediydim ki...
Artık hiç bir şeye ihtiyacım yok. Sağolasın senarist öyle bir saçmaladın ki artık inandırıcılık bitti.Bir rahatlık bir rahatlık sorma gitsin.
Deniz abla söyle bana ben hangi aşamadayım?

deniz dedi ki...

5'tesin ablam, kulübe hoşgeldin. Zaten bence 6. aşamaya geçebilen yok :)

sanemole dedi ki...

6. level'a geçer fenafillah mertebesine erişirim de o osmanın hiçkıra hıçkıra aglarken bunyemde hızla artış gosteren progestoron hormonlarm buna engel oluyo..yoksa boku cıktı dızının yanı..berrin'in elin evli herifiyle sevişip de 1970'lerde bi turk ev hanımı annesinin bunu ancak kusmekle çözmesi tırt zaten..direk okul fln yok sana diyip eve tıkılırdı o baygın sesli berrin

deniz dedi ki...

peki bişiy dicem, bu osman büyüyecek taner birsel gelecek deniyor o zaman nolicik? ben bile kıl olurum bu işe.

Adsız dedi ki...

nası buldum burayı bilmiyorum glee ile alakalı bişeyler bakıyodum en son...
neyse 2 buçuk saattir yazdıklarını okuyorum ne yeni tweetlerime ne facebook notificationlarıma bakmak için ara verdim.
ilginç..