15 Şubat 2011

Glee'de Neşeli Günler



















"Glee'de Helvacı Helva'yı söyledikleri gün amacımıza ulaşmışız demektir." 
-TV benim canım

Glee'de şarkılara bir hal gelmiş ayol, hiç tırt bir şey söylemiyorlar. Hayli şaşırıyorum ve dahi etkileniyorum. Bir tek Sevgililer Günü bölümünün sonunda -o allahın emri- bir tane sıkıcı şarkıyla bitirdiler, onun dışında dizi başladığından beri her gün Esra Erol'un stüdyosuna giden kız gibiyim; her şarkıda içimden taşan fıkır fıkır bir oynama hissi ve müsterih olunuz, ölçülü bir şekilde el çırpma.


Hiç oyalanmadan söyleyeyim: Ben bu Blaine'den kıllandım arkadaş, sevmiyorum onu. Bakıyorum, eli yüzü düzgün de bir çocuk, neden sevmedim diye düşündüm, düşündüm ve buldum: Blaine'de "uzun görünen kısa boylu sinsi insan" tipi var. Sanki önceden uzunmuş da boyutlarını kafasıyla birlikte yüzde yirmi küçültmüşler gibi. Hiç hoşlanmam haa. İnsan gibi insan sanıyorsun, sonra grubun önünde dans ederken bir bakıyorsun monçiçi kadar bir şey. O grup meselesine de geleceğim, durunuz. Neden Warblers'da SADECE Blaine şarkı söylüyor? Oğlum nereden baksan 20 kişilik grup, bunlar nasıl bir loser'lar grubu ki aylarca aynı adamın arkasında "hımhım-bumbum" yapmaktan hiç gocunmuyorlar? Ben olsam şimdiye on beş kere isyan çıkarmıştım, hayret vallahi.

Blaine'in alternatifinin Öküzofski olması da bence son derece üzücü. En sevmediğim insan tipi; sağı solu çarpan adam, böyle ağzına ağzına vurasın gelir. Ayrıca Amerikalılar bu lise olayını biraz fazla abartıyor sanki. Yani uçağa binip gitmişliğim yoktur tabii ama işte hepimiz lise okuduk, bunlar ne çok muhabbetini yaptı ya senelerdir. "Lise hepimiz için zordu..." "This is fucking high school, man!" "Biraz şen, biraz deliyim, hoşgörün ben liseliyim." Amerika görmüş arkadaşlarım lütfen aydınlatsın, şehir efsaneleri değil gerçekleri istiyorum. Bu manyakların lise hayatı gerçekten böyle mi geçiyor? Geçiyorsa sonra nasıl normalleşiyorlar?

Ya, işte... Macera dolu Amerika; böyleyken böyle. Comeback bölümünde Justin Bieber'dan bir şarkı yer alıyor olması beni şu an hayatta tutan tek şey. O çocuğa da çok yükleniyorlar be annem. Leave Justin alone!

1 yorum :

bay ripley dedi ki...

Madem DG uzman gorusu istedi, derse gec kalmak pahasina yaziyorum.
Evet canim, ABD'de lise cok zor bir sey. Bunu liseden yeni cikmis cocuklara ders veren birisi olarak soylemiyorum sadece, bulundugum sehrin envai lisesinde konusmalar yapmis biri olarak da soyluyorum. ABD'de lise bir kabus, nasil mi?
Bir kere utanma yok kardesim. Eger fiziksel bir sorununuz varsa, dogrudan cat diye gelip suratiniza soyluyorlar, gulup geciyorlar.
Ayrica tumo kagit ucak, cignenmis sakiz, "insult" iceren mesajlarin "ders sirasinda" ogrenciler arasinda ucusmasi da gercek. Hem de hocalarin onunde, yine utanma yok diye herhal.
Kiyafetinle kendini belli etmeye girmiyorum bile, daha 16sinda Usher olan cocuk da gordum, Schuster'in karisi olan da, Emma olan da. "Ne insanlar gordum uzerinde..." siz tamamlayiverin artik.
Nasil normallesiyorlar diye sormussun, normallesmiyorlar. Sadece 2000 kisilik egitim yuvasindan 40000 kisilik egitim, ask, seks, uyusturucu ve "work out" yuvasina geldiklerinde sivrilikeri torpuleniyor. Populer sportif gencler gym'de, computer geek'ler complab'de, kendini sanatci sanan ama bok gibi resimler yapan "art center"da filan takiliyor. Bu yani, farkliligin oneminin silinmesi ile "normallesiyorlar".
Ha, ama bak, her Glee karakterine benzeyen ogrencim oldu su iki donemlik kariyerimde. En cok Rachel gibileri sevdim, o da biline simdiden.