28 Haziran 2011

Tamam mı, Oldu mu, ÖBGZKİ Bitti mi?





















"Hayat insanın isteklerinden bağımsız, kendi başına akan bir COŞKUN IRMAK. O ırmağı ne kadar anlar, onun akışıyla ne kadar uyumlu olursan, kendinle de o kadar uyumlu olursun."


Bu Coşkun Irmak'ınki de ne egoymuş kardeşim, gitmiş kendi adını mektuba sokmuş... Keşke benim de soyadım Gedizlioğlu olmasaydı ya. Hiç böyle oyunbazlıklar yapamayacağım işte, kaderim ortada. Yalnız İnci Hoca'nın mektubunu hiç beğenmedim. Ölmüş gitmişsin hâlâ ders vermeye uğraşıyorsun. Mete de zaten onun için "Ceketimi önünde hakiki bir saygıyla iliklediğim tek insan" gibi bir şey dedi. Bakın, aşık olduğu kadın için dedi bunu. Ne kadar pis, ne kadar hastalıklı bir ilişki bu? Bari bi öpüşseydiniz ya, kadın zaten ölecek hocaymış öğrenciymiş artık günahına bakılmazdı onun.

Laf aramızda İnci Hocam, kusura bakma ama sen biraz the bok yolu'na gittin gibime geliyor. Sık görülen bir vak'a: Karşılıksız ve büyük bir aşkla sevilen kişinin ölmesi fantezisi. Tabii, hepimiz genç olduk... Gel gelelim, bunun fırtınalı bir ruhun eseri gibi gözükmesi, aslında her yerinden ergenlik akan bayağı bir fikir olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu Coşkun da yani, deli çocuk, kendi ergenlik hikâyelerini dizi diye önümüze koyuyor. Mete kahroldu, derbeder oldu tamam da, orada bir insan öldü kardeşim, can gitti can.

Bu arada Mete'nin okul müdürü Mete'ye "Başın sağolsun" dedi, uzun uzun sarıldı, çok şaşırdım bu adam ne ara böyle anlayışlı ve modern bir eğitimci oldu? Ben sevindim tabii ki, kazanan sonuçta yine bizim öğrencimiz, bizim milletimiz.

Esas o Necati, Metelerin grubuna alınınca ne kadar histerik bir şey olmuş be, sevinçten çıldırmış zavallı. Korkuyorum, sarılırken yanlışlıkla birine bir şey olacak. Olmaz böyle grup arkadaşı, önümüzdeki sezon geri atsınlar Necati'yi bence.

Berrin'e de çok üzüldüm. Ama işte, benim kızım dürüstlüğünü annesinden almış. Cemile'nin sırf söz verdi diye Osman'ı elinden tutup Ali'ye teslim etmesi gibi, Berrin de kuzu kuzu Hakan'a varacak enayi. Ha bence Hakan iyi bir seçim, o konu ayrı. Ama Ahmet Suriye'ye kaçtı gitti çoktan, Hakan'la evlenme senedi mi imzalattılar kızım sana? Bu alıklığı zamanla Hakan'ı sevecek olmana bağlıyorum Berrin, yoksa aynı ailede sevmeden gelin giden iki kız çok fazla. Aylin de yazık, nasılsa ölecek diye güvendi ama bu Murat'ta hiç ölüp de Soner'le bunları baş başa bırakacak göz yok. İlla kalp kırılacak. 

Ama Berrin yatakta Cemile'ye sarılıp içli içli nasıl ağladı vallahi yüreğim parçalandı. Gerçi sonra Mete gelip de hali hazırda içinde iki yetişkin kadının bulunduğu tek kişilik yatağa ucundan girince olacakları anladım, eyvah dedim, gene coşku var Deniz hazır ol! Üstüne sinsi Osman da geldi, o zaten bir şeyden geri kalmaz. Hadi o hap kadar bir şey ama sabah olunca kadroya bir de Aylin eklenince oooha! dedim, yani OHA! Tamam geçen bir kere daha böyle sevgi yumağı olmuştunuz, iyiydi hoştu da, orada yerlere yataklar filan serilmişti. Üç karış yatağa hiç beş kişi sığmaya kalkılır mı? Sizin birbirinize bağlılığınız fizikten üstün mü ha Osman söyle! Korktum bir ara Hasefe de bir şansını zorlar mı diye, allahtan o aklı başında kadın. Nasıl vurdu Ali'yi marı? 

Cemile'yle Balıkçı'nın düğünü de pek sıkıcı oldu bu arada. Ali gelip olay çıkarmasa, düğünün tek ilginç şeyi Neriman'la kocasının arkasından edilen dedikodular olacaktı sanırım. Balıkçı iyi vuruldu ama, ölse ölür. Balıkçı'ya hiç güvenmiyorum ben ya. Onun o hep üzüntülü halinin altında her an hizmetçi kızları taciz edebilecek kodaman bir para babası görüyorum. Zaten özel şoförü olan adamdan hayır gelir mi? Ne var, kendin kullanınca ne oluyor? Pazarda balık satarken arınma peşindesin ama direksiyon sallamaya gelince çok bir üst sınıfsın, neden Balıkçı, bu İstanbul'un trafiği sana çok mu avam? Fakir işi düğün yapmayı biliyorsun ama. İnşallah ölürsün, böylece sıkıcı bir karakter daha hayatımızdan silinmiş olur. Ali'ye n'olcak asıl ya, o mesela asla sıkıcı olamayacak bir insan. Hapse girsin isterse ama ölmesin o.

Asıl arkadaşlar, yaz tatilinde o Osman eşşek kadar olup gelecek farkında mısınız bunun? Dua edin otellerde köfte patatese abanmasın, biraz da Reis kuru bakliyat yesin. Güneşten de sağlıklı sağlıklı yanar şimdi bu, böyle Osman olur mu ki, olmaz bence. Önümüzdeki sezon sırf senin için döneceğim Osman, bu sözlerimi hatırla. Sevgilerimle.

2 yorum :

Cansu dedi ki...

hayır o değil de

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lnp9k6dy9G1qzr94yo1_400.jpg

BDÖ dedi ki...

ve işte gerçekler ortaya çıktı:

http://magazin.milliyet.com.tr/-osman-benim-/magazin/magazindetay/04.09.2011/1434454/default.htm