10 Nisan 2012

Peggy, Şu An Ağlıyorum Biliyor musun?


Allah kahretsin Peggy içimi dağladın, gözümde yaşla kodun, maffettin beni be ablam.
O zenci kızın önünde çantanı bırakıp giderken için hiç rahat etmedi ya, nasıl utandım Peggy, yerin dibine gireceğim sandım. Daha iki sahne önce akıllı akıllı laflarla Roger Sterling'in paralarını söğüşlerken ne güzel gülüyordum, ”işte bizim kız!” demiştim, anam resmen suratıma tükürmüşler gibi oldum. (Suzan Avcı da Ömercik suratına tükürdüğünde böyle mi olmuştur acaba?) 

Bir şey itiraf edeyim mi, benim Mad Men'in bu sezonuyla ilgili, ne diyelim, bir Glee 3. sezon, Gossip Girl 4. sezon, ya da işte Ezel 2. sezon kadar beklentim vardı. Önümüzdeki 13 bölüm büyük ölçüde Don Draper'ın geniş omuzları ve uyuz hareketleriyle geçecek gibime geliyordu. (Alırım anahtarını Dooğn) Çok utanıyorum şu an Mad Men lütfen beni affeder misin. Tatlı Peggy, akıllı Peggy. İşte şimdi sen de hepimiz gibisin. En kibar bir sesle konuşulan temizlikçi kadınlar, okul hademeleri... E ben bu utançla öleyim o zaman, yaşamayım hiç?

Joan'ın kocaya yol vermesinden duyduğum mutluluğu bile yaşayamadım inanın. (Pis tecavüzcü.) İnşallah onu da haftaya yaşarım diye düşünüyorum. Şimdi rüyamda Ömercik'i görmeye gidiyorum, herkese sevgiler, esen kalın.

2 yorum :

güney dedi ki...

Peggy'nin sorununa sınıfsal açıdan bakmadıkça bu durumu çözemeyiz diye düşünüyorum deniz hanım. Patron karşısında söze girmeden yutkunup ses tonunu ayarlamasından gına gelmişti, alı cevabını. "En kibar bir sesle konuşulan temizlikçi kadınlar, okul hademeleri..." tarifiyse muazzam.

Adsız dedi ki...

ben de aglamakli oldum.