27 Mayıs 2012

EUROVİZYON 2012


Yapmıştım, yapıcaktııım!

Şu an ne kadar büyük bir azim ve özveri sonucu karşınızda olduğumu bilmenizi istiyorum sevgili okurlar. Bir daha internetten canlı yayın izlemek mi, allah yazdıysa bozsun. Çok tatlı bir arkadaşım benim için web kamerasını televizyona dayadı da Fransa'dan sonrasını hep öyle izledim, onu çok seviyorum. (kalp)

Artık Eurovizyon'un adını ezik ülkelerin ezik şarkılarıyla katıldığı bir yarışma olarak kayda geçirebilir miyiz lütfen? Tenk yu Yuroğp! Gerçi kötü şarkıyla katılmanın da ayrı havası oluyordur bence. O kadar umrumuzda değil ki, der gibi âdeta. Ama ben bu havaları yutmam tamam mı bal gibi de sıkıcısınız işte, memleketinizde açlıktan milletin nefesi kokmuş bilmiyoruz sanki, PİS FAKİRLER. (çekinme ya daha da coş)


Yüksek fikirlerimi açıklamaya koyulmadan Eurovizyon'daki şarkı kategorilerini iyice anladığımızdan emin olmak istiyorum. Sözkonusu kategoriler aşağıda belirtildiği şekildedir:

1- ”Popüler tarzda düşük tempolu şarkılar”
2- ”Popüler tarzda yüksek tempolu şarkılar”

Bunu böylece ezberlerseniz sorun olmaz. Bu kullanıcı dostu sınıflandırma sistemini geliştirdiği için Bülend Özveren'e teşekkür ederim. Kendisi bu yıl da formunda ve çok espritüeldi. ”Kimdi o Azerice konuşan sayın seyirciler, bendim tabiysi de” İçindeki çocuk hiç ölmesin koca adam! Bu arada Bülendciğim komşu ülke Azerbeycan'a gönderdiğin, ben seni kaşıyayım sen beni kaşı tadındaki o tatlı enerjiden burda yüzüm kızardı. Bakü'de inşa edilen gösteri salonunu överken taşeron Türk inşaat firmalarını araya sokuşturuvermen ise soluk kesecek bir başarıydı, öyle ki o sırada yediğim fıstık ezmeli ekmeği boğazıma kaçırdım. 

ŞARKILARIN BİR KISMI ile TV benim canım points

#1 Sweden: E hani 70 points??
Ben birinciyi hiç tutturamam zaten ama İsveç midir, İsviçre midir, o deli kadının birinci olması; işte buna isyan ediyorum! Bülend bile kibarlığından onun için sıradışı dedi çünkü aslında popüler tarzda düşük tempolu mu yoksa yüksek tempolu mu olduğuna karar veremedi. Bakıyorum notlarıma işte 100 üzerinden 70 vermişim, bize gelmedi bu şarkı demek.

#2 Rusya: 85 points
Böyle cinlikler de hep bu Slav'lardan çıkıyor, afferim kız. Çılgın sahne şovu öncesi otantik bir numara sanmıştım, utandırdınız beni. Nacizane önerim; şarkının adı bence ”Party for Everybody değil, düpedüz ”Moyu zadnitsu Eurovision” yani Türkçe söylersek ”götüm!” olsa daha münasip olurdu. İkinciliğiniz hayırlı olsun, İsveç olacağına keşki siz birinci olaydınız.

#3 Sırbistan: 80 points
Sırbistan'ı seviyorum; müzikte efendi çizgiden hiç vazgeçmeyerek her yıl ney olsun bendir olsun böyle etnik gibi, geleneksel gibi enstrümanlardan en az birini ihtiva eden ve içinde muhakkak moje kelimesi geçen bir şarkı yapıyorlar. Balkanların vakur yüzü gibi âdeta. Üç yıl önce oy bile atmıştım, bu yıl da duruşunu bozmadığı için puanlarım Sırbistan'a.



Gönlümün Birincisi İtalya: 95 points
Meraba Nina. Amy Winehouse'la aranızdaki benzerlik gözden kaçacak gibi değildiyse de çok tatlısın, seni Bez Bebek Nana'dan bile çok sevdim bence birinci sen olmalıydın, kendine iyi bak lütfen, bye.





Türkiye: 90 points
Bence bu şarkının tek sorunu İngilizce olmasıydı. Türkçe olsaydı iyiydi. Ben tabii müzikal kaygılarla konuşuyorum, yoksa Bülend'in de her zaman ısrarla belirttiği gibi bizi zaten anca 7'lik-8'lik seviyorlar, en çok Azerbeycan seviyor, inşaatlarımız, lojistikler filan hep orda bizim.


Moldova: 84 points

Disko partizani gibi, ne de güzel şarkıydı neden ilk 10'a bile giremedi ya? Bir piyano eğitimi lafıdır gidiyordu şarkıdan evvel, onun için sanırım. Nihal Ziyagil seviyesinde kaldıysa çocuğun eğitimi, bir hayalkırıklığı olduysa o zaman?


İzlanda: 83 points
Evet, yine İzlanda, yine keman çalan kadın, yine kurta benzeyen sarışın insanlar. İlle bir Lord of the Rings! Çok merak ediyorum ya bir gün biletimi alıp gideceğim. Nasıl yaşıyorsunuz İzlanda'da; etrafta zıp zıp Elf'ler mi geziyor, konuşan kurtlar mı var, ne dönüyor orada! Saklamışsınız da tepeye insanın yolu düşmüyor, dostum ben bu oyunu bozarım!

Norveç: 65 points
Sonuncu olduğun için yer vermiyorum sana Norveç. Şunun için yer veriyorum ki, popüler tarzda yüksek tempolu bu şarkının bir Norveç iştiraki olduğuna beni kimse inandıramaz. Gayri safi milli hasılasıyla dünya ikincisi olan, bildiğimiz Norveç'in sahnede azıcık oturaklı olması lazım. Bak Finladiya'ya, nasıl elendi daha yarı finalden? Vıyır vıyır müziklerine, Collezione reklamlarından fırlamış o çocuğun kötü İngilizce'siyle sahnede kendini paralamasına bakınca insan iki referandumda Avrupa Birliği'ne girmeyi reddetmiş Norveç'i değil, Avrupa Birliği'nin ekonomisini göçertmiş Doğu Avrupa ülkelerinden birini izlediğini sanıyor. Sen fiyort ülkesi değil misin Norveç, onu da mı karıştırıyorum yoksa?

Eurovizyon 2012 gözlemlerime burada son veriyorum değerli okurlar. Daha Kıbrıs ve Yunanistan'ın leş şarkılarından tiksinmiş olmamın milliyetçi bir tarafı var mı onu sorgulayamadım ama bence yok o yüzden lafı burada kesiyorum, zaten hepiniz yattınız. Son olarak size kendi sıralamamla Eurovizyon'unkini yan yana sunuyorum. Bence benimkisi daha iyiydi :/ 

”TV benim canım” ”Halk”
İtalya 1 İsveç 1
Türkiye 2 Rusya 2
Rusya 3 Sırbistan 3
Moldova 4 Azerbaycan 4
İzlanda 5 Albania 5
Sırbistan 6 Estonya 6
Almanya 7 Türkiye 7
İrlanda 8 Almanya 8
Romanya 9 İtalya 9
Fransa 10 İspanya 10
Makedonya 11 Moldova 11
İngiltere 12 Romanya 12
İsveç 13 Makedonya 13
Azerbaycan 14 Litvanya 14
Estonya 15 Ukrayna 15
Danimarka 16 Kıbrıs 16
Norveç 17 Yunanistan 17
Malta 18 Bosna 18
Macaristan 19 İrlanda 19
Albania (hangisiydi o be) 20 İzlanda 20
Bosna 21 Malta 21
Litvanya 22 Fransa 22
Yunanistan 23 Danimarka 23
Kıbrıs 24 Macaristan 24
İngiltere 25
*Neyi unuttum yine ya? Norveç 26

7 yorum :

SE7IN dedi ki...

d.g hanım, norveç adına katılan oğlanın iran asıllı olmasındandır o doğululuklar, siz telaş buyurmayınız!

DECO☆deniquo dedi ki...

albania sahnede cayır cayır bağıran, bize evde "biri bi bardak çay versin şuna da sussun" dedirten, arada türkçe küfürlerin bulunduğu şarkıyla süper çirkin olmak için ekstra özen gösteren, fütüristik ablaydı... bunu da bir arnavut sülalesinin çocuğu olarak söyletti ya bana, afferimmiş bence ikimize birden..
o değil de izlanda yavrum çok izole, konu yok komşu yok her sene mi iyi şarkıları çöpe gider? mmeeeeh meh! katılıyorum eeerevizyonun adı değişsin, yayın hakları trt'den alınsın... (hatta trt'nin yayın hakları trt'den alınsın ama bu da ayrı bi post konusu deel mi?)

KadirBey dedi ki...

Ben isveç'i çok beğendim ablanın hareketler falan değişikti :P İtalya da çok iyiydi.Ben biz 5. falan oluruz diyordum şaşırdım 7. olunca. Yunanistan her sene aynı şekilde katılıyor gibi. Bir adet güzel bir abla ya da yakışıklı bir abi, etrafta beyaz veya mavi giyinen dansçılar ve şarkının bir bölümünde halay çekme.Bu arada Ukrayna ve İspanya'yı unutmuşsun :)

deniz dedi ki...

ahhah, sağolasınız kadir beyciğim :)

nananana dedi ki...

Neüüü... Can bonomo ve dohsan puan miii? Beni cok hayal kirikligina ugrattiniz. En son firdevs, nihal ile behlul'u ayirmayi basaramadiginda bu derece bir hayal kirikligina ugramistim. Nakarati NANANANANA olan bir sarkiyla yaristigimizin farkindasiniz di mi. Halbuki basligi gordugumde 'sonunda adam gibi elestirmeyi bilen birinin yazisini okuyacagim' demistim :(

deniz dedi ki...

aa aşk olsun.

nananana dedi ki...

olsun tabii.