16 Aralık 2012

Ajda Pekkan'ın Tek Aşkı: KÖPEKLER


Hadi, hadi hadi hadi hadi koş, koş oğlum, güzel oğlum, bitanem, hadi koş...

Geçtiğimiz yazdı. İçeriki odadan, fena halde sırnaşık bir kadın sesi duydum. Böyle gel oğlum, gel canım, mırmırmır... ”N'ooluyo be?” diyerek odaya girdim, sen meğer Eğlen Güzelim klibinin girişiymiş ya o? '96 yılından, ziyadesiyle sevdiğim bir eser. Klibe biraz zorla sokuşturulmuş gibi gözükse de köpeğin varlığı Ajda Pekkan'a inanılmaz modern bir hava katıyordu. Hayvana gösterilen aşırı sevgi ise Ajda Pekkan'ın çok iyi bir oyuncu olmamasından kaynaklanıyor diye düşünmüştüm o zaman. Değilmiş. 




Biliyorsunuz, o zamanlar klipler için başrolünde şarkıcının yer aldığı bir olay örgüsü olması makbul. Ajda Pekkan da bu klipte kendisini Titanik gemisiyle sulara açılırken hayal ediyor. Gemide gençlerle birlikte  Viktoryen bir tarzda partiliyor. Yani klipte seslendiği kendisi; ”eğlen Ajda, eğlen sen güzelim” demeye getiriyor. Daldığı tatlı düşten uyandığı vakit yanında onu bekleyen kim peki? Elbette sadık köpeği Oğlum. Partilerde bakışılan genç adamlardan esirgenen öpücükler hep Oğlum'a.







SEN İSTE (2003)
Sanatçının neş'e ile geçen hayatından bir kesit sunma; bu da sevdiğim bir tür. Ajda Pekkan da bakarsanız klipte sahiden neşeli. Müzik okulunun (?) merdivenlerindeki gençlerle çak! yaptığı sahneye dikkat. Bu neşenin kaynağı tabii kısacık bir sahnede yine fırsatını bulup dertleriyle, elalemin dedikodusuyla Diva'nın beynini yemeye gelen Semiramis olamaz. Bu pozitiflik, bu yaşam enerjisi... Neden olacak dostlarım, fark ediyor musunuz bilmiyorum ama ortada bir değil İKİ KÖPEK sözkonusu. 



FLU GİBİ (UNCUT VERSION)

2008 yılından, sıkıcı bir şarkı, kötü bir klip, çirkin bir adet köpek. Bir kere Ajda Pekkan'ı bir anne, hem de kızıyla birörnek saç kestiren türden, yavrusuna karşı aşırı muhabbetli bir klip annesi yapmaya çalışamazsınız. Hülya Avşar değil o. Fakat dikkatinizi çekerim, klipte yine ne yok? Adam. Yine ne var? Köpek. Evet değerli okurlar, peluş ayıya benzese de o bir köpek.




Küçük köpeğim Maltiz çok şirin, bir de bana âşık. Biliyorsunuz köpekler sahiplerine hep âşık. Bazen düşünüyorum da Ajda Pekkan’ım diye mi aşık? Acaba beni tanıyor mu?” (Kedici, 2011)

Tanımaz mı sayın Ajda Pekkan, hepimiz gibi o da tanıyor sizi. Biz de bu arada sanatçı personasıyla ilgili bir sır perdesini araladık bence. İşinde gücünde, keyfine bakan, kendini kimselere üzdürmeyen, üzecek adamın cismini dahi ortalıkta göremediğimiz Ajda Pekkan'ın bir tek zaafı var: köpekleri.

Analizim burada sona eriyor değerli okurlar.
Ek olarak paylaşmak isterim ki aşağıdaki klipte köpek değil ama kedi yavruları var.




Bunda da kuçu kuçu bakışlı Nihal Ziyagil var. Hihi-hoho. Sevgiler.

Hiç yorum yok :