4 Kasım 2010

Döverek Seviyorum: ÖBGZKİ















Oğlum Hakan'a ne biçim de ağladım.


Radikal'deki yazımdan sonra açıkçası, dedim bu sefer öyle kolay ağlamam pışşıık. Maymun gözünü açtı! Ama Hakan, yazık nasıl içten bağırdı Berrin'in arkasından. Kızın onu işitmediğini bile bile, ne kadar çaresizdi, tutamadım kendimi.

SOLCULAR, YEAH YEAH...
Yalnız, allah aşkına şu '68 hareketini biriniz de pas geçsin, rica ediyorum yapmayın artık şu olayı! Çemberimde Gül Oya, Hatırla Sevgili, yeter abisi, yeni bir şey anlatmayacaksanız rahat bırakın şu mevzuyu. Aynı sahneler, aynı laflar, diziyi yazanlar anladık siz de solcusunuz, respect, ama kusucam artık ben de insanım. Ayrıca, solcular şahane insanlardan, milli görüşçüler komple manyaklardan oluşuyordu öyle mi? Türkiye'nin g.tüm kadar tarihinde zaten bir tane böyle meselesi var, onu da bu kadar basitleştirmeyin kardeşim ya. Neymiş, filinta gibi sol hareket lideri bul bir tane böyle sarışın, Avrupai, dik karşısına balık gözlü eciş bücüş İslamcıyı, ha oldu "O zamanlar öyleydi." Hiçbir '68 hareketi kitabını açıp okumadım, bu yaşımdan sonra da okumayı düşünmüyorum, ama güzel kardeşim, ben bunu kabul etmiyorum, okeyto?

GEREKSİZ BAZI HAREKETLER
Ayrıca, bir daha boş gerilim yaratmayın ağzınızı kırarım. Müdür çağırtmış da aman ya rabbi ne olacakmış... Hayır, mahkeme bitmiş gitmiş, ne olabilir? Haa, tahliyeymiiiiiş! Mahkemede gözleri dolan Ali'nin de çıkışta artık son gece için Carolin'e "Sus be kadın ne yemeği" diyememiş olması, Cemile'nin eve gidip bunları basması, sıkıldım anlıyor musunuz, sıkıldım. Ama Ali mahkeme çıkışı Mete'ye "Sus lan." dedi ya, kabul edin bu sefer haklıydı adam. Karatahtaya koca koca harflerle "BEN BÜYÜK BİR İNSANIM" yazmayı biliyorsun Mete, madem azıcık doğru durmayı da öğren, her şeyden hır çıkarıyorsun. Seni seviyorum, ağzına ağzına vurmak istemiyorum tamam mı bebişim?

Cemile'nin koğuştaki kutlamasında belalıları İplik'le Döne'nin en önde oynamalarını nasıl yorumlamalı bilemiyorum. Mahkumların kader birliği mi, yoksa çemçük gavur düşmanım olacağına yurdumun ikiyüzlü manyakları dostum olsun alt metni mi? Ben o İplik'i geçende Türkan'ın cüzzamlıları arasında gördüm bu arada, dünya ne küçük.

Mamafih, Cemile'nin sonunda hapishaneden çıkmasına çok sevindim sevgili okurlar, sahiden. Eh, bunca zaman biraz boşuna sürünmüş olduk ama ne yapalım. Cemile'yle Carolin'in o sahne neydi öyle ya. Birinin önünde boşanma belgesi, öbürünün önünde şikayeti geri almak için dilekçe, bir tane kalem, ilk kim imzalayacak? Ekşın! O Carolin'e ettiğim beddualar burdan köye yol olur yemin billa, gerçek hayatında ölse hiç acımayacağım kadına o hâldeyim.


ÖBGZKİ'm, seninle çok mutlu olabilirdik biliyor musun? Ama demek az mutlu olacağız. Bunu da yazıcam Radikal'e. Şakka lan şakka. Hadi öptüm.

6 yorum :

Başak dedi ki...

şu kadının eleştirisinden sonra bu yazıyı yazmanı sevmedim. haa, yazı tabi ki gene muhteşem. ama bebeyim, gözünü seveyim artık "öl geber carolin" deme, bari sen deme ya.

güney dedi ki...

Ben aslında dizidekiler 68 hareketi mi
78'liler mi, bu olayların cereyan ettiği ülkenin başbakanı kim? herhangi bir bakanlar kurulu var mı anlamış değilim. Dizi masal diyarında geçiyor gibi.

Dizideki solcu çocuklar zaten ileride laiklik elden gidiyor, cumhuriyetimize sahip çıkalım yürüyüşlerindeki abilerden olur ya da solculuk çok kötüydü, öpüşemiyordunuz bile diye 90'larda açıklama yaparlar.

Senaryoyu yazan darağacındaüçfidankitabı hareketinden solcu abiler, ablalar da işte benzer bi masal diyarında yaşadıkları için, (milli görüş daha geç bir oluşum eğer dizide böyle geçmediyse elemanlar muhtemelen milli türk talebe birliği üyeleri ki bugünün arınç'ı, gül'ü aralarından yetişmiştir) kafalarında yarattıkları eciş bücüş, köylü imajı bakidir, bunları cumhuriyet resepsiyonuna çağırsan gitmezler.

Ben bunun üzerine uzun uzun yazayım en iyisi.

Adsız dedi ki...

diziyi izlemek eziyetli ama seni okumak keyifli.

deniz dedi ki...

başak, kabullen artık: carolin ÖBGZKİ'nin suzan avcı'sı ve asla sevilmeyecek. modern ayaklar geçmez burda carolin'in suratına tüküreceğiz aynı ömercik gibi. hatta babanne bunu çoktan yapmıştı.

ayrıca isim vermeden söylüyorum bak, arkadaşlar, burayı ÖBGZKİ'yi sevmeyenler derneğine çevirttirmem ona göre.

Adsız dedi ki...

sen cahilsen senaryo yazarı ne yapsın

maraş katliamı
çorum katliamı
malatya katliamı
bahçelievler katliamı
6-7 eylül olayları
sivas katliamı

deniz dedi ki...

vay anasını be ne biçim de aydınlandık, hell yeah!