8 Eylül 2011

GÜNEY iyi de KUZEY Biraz Şey...

"Işığı kopomo!"

Derin tiksinti hislerimden kurtulabilirsem iki satır yazmaya çalışacağım arkadaşlar. Çünkü biliyorum bunu bekleyenleriniz var.

Sevgili sayın Kıvanç Tatlıtuğ, "Adanalıyım ben boğazıma düşkünüm" diyerek takmıyorum ayağına yattığın o kiloları sike sike nasıl verdin ama... Kaba konuştum, bağışla. Ama back to the taşness'ı ben her zaman takdir ederim. Gelgelelim, (nasıl düzgün konuşuyorum Zehra Çilingiroğlu gibi?) sanıyorum ki şimdiye dek Yöreoğulları tarafından yaratılıp Nihal Ziyagil'den de mal olabilmiş tek insansın. Senin yanında köylü Cemile'nin bile gideri var bak, o kadar söylüyorum.


ASABİ BU ÇOCUK...
Yahu, adını soruyorlar, sinir. Anasının adı, sinir; babasının adı yine sinir. Hapishaneden çıkarken normal bir prosedür arkadaşım, küfür etmediler ya... Ben de zannettim ki arkasında çok derin bir olaylar var. Mevzu lise aşkıymış, amaaan... Kız tabii ki insan gibi iletişim kurmayı becerebilen abini tercih edecekti, ne? Bir de gitmiş borç ödemek için kazandığı paraları balo kıyafetine saymış, kahraman ergen... Öteki de boynuna atlayacaktı hemen. Hadi bir eşeklik ettin, bari git dükkana iade et, giyilmemiş elbise sonuçta. Ya bilmiyorum arkadaşlar ben Türklüğümü mü unutmuşum acaba, daha da geleli bir ay olmadı ama?

Hem Güney olmasa bile, o kız seninle çıksaydı "İşte bir başka gerizekalı" derdim. Yapışkan, esprileri kötü,  hareketleri kontrolsüz... Kafayı da askerlikle bozmuş; tam bir Arka Sıradakiler. Recep İvedik'in hiçbir şeyi komik değildiyse gülüşü komikti, onu bile berbat etmişsin, pis herif! Ya senin yüzünden, bir önceki dizisinde kel kafasına peruk takmış bir karaktere sempati duydum burdaki vehameti anlayabiliyor musun? Babana ne çektirdin de zıvanadan çıktı acaba adam? Yalnız annen hakiki deli, sen demek ki ananın oğlusun. 

Şimdi bu nasıl intikam öyküsü ben anlamadım. Sen abine zorla kaza yaptırdın, çocuk katil oldu. Sonra bütün gün yaptıklarının üzerine tüy dikercesine bir de kendi kendine suçu üstüne aldın... Almasaydın kardeşim! Gelmiş bir afralar bir tafralar, insanın suratına bakmadan konuşmalar, sevişme sonrası sohbetini kestirip atmalar... Hadi abine takıksın anladık, dünyanın geri kalanının sana borcu nedir Kuzey arkadaşım? Ben size bir şey söyleyeyim mi, hep varoşluktan bunlar, hep. Neyse dizide yine bir parça zenginlik gördüm de içim rahat etti. Negzel, şahsa mahsus golf uşağı olmasından hiç rahatsızlık duymak yok, kendine hediye ısmarlamaktan utanıp sıkılma yok, Avrupalı gibi, modern gibi yani.


TEKİNOĞLU SİMİT & KURABİYE
Bütün bölüm simit kurabiye muhabbetinden içim kıyıldı ha. Bir önceki akşam da bir paket Oreo yemişim... (Negro'dan güzel bence) Tamam anladık fırınınız var ama Bir Dilim Aşk mı izliyoruz karıştırdım. Zaten fırını da Berna Laçin'in pastanesine kurmuşsunuz tanıdım hemen. Kaç yaz boyunca izledimdi o diziyi de. Peki o çırak çocukların her an Hande Yener'in fırın konseptli yeni klibinin dansçılarına dönüşebilme ihtimali ne olacak? Zaten her yer kıyır kıyır rengârenk, ne filtresi dayadılarsa... Ben zorlanıyorum açıkçası, bu koşullar altında gerilime adapte olamıyorum. Aman zaten çok gerdiniz, ver müziği ver müziği, bir soluk aldırmadınız.

Fakat Matmazel Deniz... Bu kadar tatlı bir kötü kadın olunur mu ya. Kısa saçlarınız da çok yakışmış Matmazel. Gerçi sabah akşam aynı terane, azıcık kafa ütülemediniz değil ama o kadarını da bir zahmet Yöreoğulları düşünüversin. Bir ara "Beşir de varmış dizide" dediler, boğuluyordum yemin ederim. Ama gözükmedi çok şükür. Güney hakkında ise pek bir his geliştiremedim; kendisinde Boğaziçi'nden mezun olup Garanti'de işe girecek adam tipi var. Yolu açık olsun onun da; artık Grupanya'dan köy kahvaltısı+at binme paketi alıp alıp havasını atar.

Fatmagül'den sonra delirdiğine inandığım ev arkadaşım dizinin hastası oldu, ben bu dizinin neresine hasta olunur pek anlamadım ama hayırlısı olsun. ÖBGZKİ değerlendirmesiyle yakında yine karşınızda olacağım. Işığı kapamayın, karanlıkta uyuyamam ben (ve bu beni her nasılsa uzak ve karizmatik yapar). Sevgilerimle.

14 yorum :

Başak dedi ki...

Ya şimdi Kuzey'le çıkılmaz da Güney'le mi çıkılır? Yazıklar olsun. İkisi de beş para etmez, birinde vücut var en azından, ben ona isterse sabaha kadar fener tutarım -şaka bir yana adam çirkinleşmiş-. Öbürünün desen altın hesabı vardır bankada düzlükten ölcek.
Matmazel sana da biraz kilo almış gibi gelmedi mi? Acaba Aşk-ı Memnu'da vücuda oturan kıyafetleri tercih etmediği için mi. Böyle bi dolu dolu.
Kııız fırını ben de tanıdım ya, o diziyi herkes bir bölüm bile olsa "sike sike" izlemiştir zaten.
Bu arada zenginlik çok güzel bi şey.
Oreo da çirkin bi şey.

Gediz Fişek dedi ki...

Okurken ağzımın suları akıyor artık.

Adsız dedi ki...

Malum Kanal D izlemeyen kalmasin da ertesi gün mal mal muhabette fransiz kalmasinlar diye iki kere yayinladi diziyi (Ya da sadece Euro D'de öyle yapti, bilmiyorum). Ben de Kuzey'deki hiddeti görünce , "Güney n'apmis la buna" dedim. Meger Kuzey ergen triplerine girmis de bende senden herseyini alicam filan diye intikam naralari atiyor.
Yalniz Güneycigime haksizlik edildigini düsünüyorum. Gayet de tas gibin. Bi de karanlikta yatamayan adamdan ne hayir gelir la.tirt.
ÖBGZKI yazinizi da sabirsizlikla beklemekteyiz efenim.

Deniz dedi ki...

"Ben size bir şey söyleyeyim mi, hep varoşluktan bunlar, hep." diyen dillerini yesinler hemsire. Bomba rep seklinde geri gelmis!

Bu lafi tisort yapsam yeridir, o denli inanirim bu soyleme.

Daha izlemedim ben, simdi izleyecegim bakalim.

A21 dedi ki...

cok dogru yazmissin ya ben de hemen zenginlerin tarafına gectim. banu'nun hastasıyım

Deniz dedi ki...

Izledim geldim. Allahcennete yarebbim, yine zenginli dizi nasib etti bizlere. Tutututu. Zenginsiz dizi bayiyor beni o bakimdan diyorum.

Guney'in ekonomi yorumlari kimsenin dikkatini cekti mi? Bir hiyar oldugunu su kadar dakikada belli etti ya, gelecek bolumler hakkinda bilgi sahibi oldum.

Son olarak: kotu kadinsan kirmizi cart saten carsafi muhtar mi veriyor? bu kotu kadinlain hic ikea mali cizgili, efendime soyleyeyim cicekli carsafi olmaz mi? Eve adam atma carsafi diye ayri bi serileri mi var ya da?

deniz dedi ki...

reina'dan çift olarak çıkanlara dağıtıyorlar onları gızım, tabii gitmediysen bilemeyebilirsin...

başak aplam, matmazel'de ben bi doluluk göremedim? ayrıca bana ordan "ben de oreo'yu biliyorum ne var" ayakları yapma sen anca macrocenter'dan 7 milyona alırsın ben öyle mi, bakkaldan bozuk dolarla (cent) alıyorum oreo'yu.

Walker dedi ki...

Deniz yaa ben izleyemeyeceğim bu diziyi. O ev arkadaşına da söyle böyle ezik şeyleri sevmekten vazgeçsin artık. kardeşinin yerine hapse girmiş de, sevdiği kızı da kaptırmış filan. Eyvallah sadece behlül karelerini ardarda koysalar mazallah evde izlerken neler olur ama dizinin kendi bayık. Öptüm. Oreo'lara kendini çok kaptırma.

bay ripley dedi ki...

Arkadaslar herkes sakin olsun. Kuzey ve Guney - ya da Kuzey Guney, ya da ne onun tam olarak adi Kuzey'le Guney mi nedir yani?- baya iyi bir dizi olacak. Ilk bolumde aksayan oyunculuk sayisi baya dusuk, hakli bulabilecegimiz iki kotu karakter var -Matmazelim canim benim ve Kivanc the metamorphosé-, zengin var hem de golf oynayanindan. Daha ne istiyosunuz ya? Cetin Tekindor'un "Cetin Tekindor" rolunu oynadigi "Cetin Tekindor'lu bir diger dizi"yi mi izliceksiniz bunun yerine?

Son "saka"mi bizzat TVBenimCanim'dan caldim. Ee ev arkadasliginin bir getirisi olsun, deg mi?

-Evet, catlayin.-

deniz dedi ki...

işte ev arkadaşı, saldırın!!!

ben dedi ki...

Blog sahibi arkadas fena takmis kafayi Kivanc Tatlitug'a! Yazik!

elvan dedi ki...

kuzey'i ihtiras rüzgarları'ndaki tristan'a benzettim hafiften... Oyunculuk (ne kadar anlıyorsam artık) iyi, kuzey'in ergen hali tam eleman, güney kaza gecesi 1.50 m boyunda gibi, üstelik mithat kara, matmazel var. bi iki bölüm izliyciim. Bakalım.

YALÇINKAYA HOLDİNG dedi ki...

berna laçin pastanesi gözlerimi doldurdu.
embe kızıyla üst kata çıkardı, küçük sevimli terasına.
kaliteli paylaşım için teşekkürler.

güney dedi ki...

geçen gün seçkin bir kitapçıdaydım, kasadakinin adınız soruna güney diye cevap verince sıradakiler pislikmişim gibi baktılar bana.