24 Ekim 2010

Canımı da mı Alacaksın RTÜK?

TV benim canım olarak siyaset mevzuunda yürekten alakadar olduğum tek konu var: 
Tabii ki RTÜK!
Hani herkesin bir AKP'ye oy verme kriteri var ya, "Şunu çözerse bu sefer oyumu veririm" dedikleri "o şey." AKP RTÜK'ü kaldırsın ben de veririm arkadaş. Yaparım bunu.


Şu an rüya gibi bir yeni RTÜK kanunundan söz ediliyor, içinde "müstehcenliğe yer verilemeyeceği," "Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılması zorunluluğu," "Çizgi film ve çocuk programlarına Türk kültürünü yansıtma zorunluluğu" gibi çok neşeli maddeler var. Çarşamba günü Radikal'de bu haberle ilgili başlığı söylüyorum: "Diziler artık o kadar rahat olamayacak"

Ya, o kadar rahattık ki sahiden de.
Sevişme diye bir şeyin gerçekten var olduğunu artık kesinkes anlamıştık bir kere. Özellikle göğüsten kesilen ve ortada çıplak yapılan bir iş döndüğü izlemini yaratan planların toplumda ciddi bir infilağa yol açtığını söyleyebilirim. Ziyagil Yalısı’nın dili olsa da anlatsa. O duvarlar neler işitmedi... Kim bilir kaç tane yiğit delikanlı, bir arabaya doluşmuş hâlde gecenin bir yarısı bastırılmış özlemlerini haykırarak geçtiler oradan: “Bihter bize de veer!” 


Bu manyaklarla RTÜK arasında bir ortak nokta var. Nasıl bunlar sırf çıplak omuz gördüklerinden böyle çıldırmadılarsa, RTÜK'ün esas engellemek istediği şey de Bihter'le Behlül'ün omuzları değil. Gel bu işin doğrusunu söyle Rütüğüm, sen Bihter'i hiç sevmedin değil mi? Ölümü gör bak, sen aslında kimse kimseyi aldatmasın, evli olmayan sevişmesin istemiyor musun?

Elalemin gay polisleri, Serena van der Woodsen'ları, üçlü beşli seks problemleri olsun, biz hâlâ Rütük. Böyle globalizmin içine tükürürüm. Pardon ama benim de psikolojime karşı bazı sorumluluklarım, korumak zorunda olduğum bir dengem var. Salı Gossip, Çarşamba RTÜK, gelişme çağındaki bir beyne bunlar yapılmaz. Bu arada RTÜK'ün ÖBGZKİ'ye de kıvanç ödülü vermesini istiyorum, Türk kültürünü yansıtma zorunluluğunu başarıyla yerine getirdiği için. Hislerim karışık. Önümüz kış, evet önümüz kış.

Hiç yorum yok :