24 Nisan 2011

GLEE'de Adam Kayırmacılık, Bir Ne Oldum Delisi'cilik...
















EEEH YETTİ BE!
ENOUGH IS ENOUGH ULAN!
Nedir yahu, nedir bu Holly Holiday'den istenen, çekemediğiniz nedir allahın cezaları! Gül gibi kadını bir barındıramadınız şu dizide, kaşınız gözünüz yarılsın inşallah. Hey güzel allahım. HGA, anladınız mı H-G-A!

Çok şımardı bu Glee, çok. Bir ay bölüm yapmıyorsun, sonra abuk subuk bir takım olaylar dizisi, yetmiyor üstüne bir de Holly'yi şutluyorsun. Levent Yüksel'den geliyor: "Senin allahın mı yok!" Tamam ben Emma'yı çok seviyorum, maffın gibi bir insan, Schuester'la da dilerim inşallah mesut olsunlar, ama karşılığı bu mu olmalıydı? Kırıcısın Glee. İğrençsin artı hayvansın.

Acı bir keşif, ama yüzleşmemiz gerekiyor. Evet, Glee'yi yazanların mizah anlayışı mâşallah pek çılgın ama korkarım dramadan hiç anladıkları yok. Daha iki sezon olmadı ama şimdiden How I Met Your Mother'ın ancak 6. sezonda  ulaştığı manasızlık seviyesine gelmeyi başardılar. Süre dolduruyorlar resmen; sen yerli dizi misin, Yöreoğlu Kardeşler misin ki de burada insanı kandırmaya çalışıyorsun? O bir kere ayrı bir sanattır, böyle diziyi çorba etmekle olmaz. Cevap istediğim sorularımı yazıyorum:

1) Sunshine Corazon niye geldi? 
Al işte, yine. Hayır hadi geldi, o zaman niye gitti? Bu gibi durumlar için Ege'mizin köylük yerlerinde "Götüveğceğsen götü götüveğmeyceğsen kogötüme" derler. Bir kere sezon başında süper yeni karakter geldi sanmamıza izin verip sonra aynı bölüm içinde "Havanızı alın" demişsin, üstünden kaç ay geçmiş, daha kızı tekrar niye getiriyorsun? Hadi getirdin, durduk yerde "Bakın bakın bir şarkı söyliycem" dedi, madem ne diye yüzünü bile göstermeden geri gönderiyorsun? Kilo aldığı için mi, ha? Zaten hap kadar kız, iki dakika daha uzun göstersen kıymetli incilerin mi dökülür ben anlamadım ki.

2) 'Brainiacs' nerden çıktı be?
Ya tamam yarışmada Brittany'nin "Kedi Hastalıkları" kategorisindeki tüm külliyatı ezbere bilmesi komikti. Ama allahın aşkına, 35 bölüm boyunca hiç duymadık da, Brainiacs diye bir kulüp olduğu şimdi mi aklınıza geldi? Artie'yle gotik kıza ısrarla bir hikaye yazmaya çalışmanıza zaten hiç değinmiyorum. Ayrıca ben gerçekten anlamadım, Glee'deki eziklerin Brainiacs diye bir kulübü varmış, ee? Dayanışma mesajı mı verilmiş oldu şimdi? O konuda yeterince sıkıcıydınız ki. Ayrıca, işin bir de "her kuşu si.tik bir leylek kaldı" tarafı var: Sanki Glee kendi bilet paralarını buldu, her işini güzelce halletti de kalkmış hayır peşinde koşuyor. Onca patırtı kıyamet, sonunda ne oldu tüm paraları Sue'nun yardakçısı, pişman olan kötü adam verdi. Anlatırken bile hafakanlar basıying.

3) Şişman Kız daha çok kalacak mı?
Hayır bilelim, kendimizi ona göre ayarlayalım. Diziye girdiğinden beri gitsin diye bekliyoruz da. Ne bir yeteneği, ne de komik herhangi bir tarafı olmadığı için kendisini ancak ve ancak "sassy bitch" modelinde var edebiliyorlar anlıyorum, ama o zaman niye sürekli en önde? Aslında genel olarak, bu kız niye var? Prodüktörle mi kırıştırmış nedir, ne biçim torpili varsa kendini esas kadroya resmen bağladı. İstemiyom ben bunu, gitsin kardeşim, gitsin!

Gwyneth Paltrow'a son bir notum var: Sevgili Gwyneth, umarım Holly Holiday olarak geçirdiğin o güzel günlerde onun mük-kem-mel moda anlayışından bir nebze olsun sebeplenebilmişsindir. Çünkü gerçek hayatta sıkıcı ve kötü giyinen bir insansın. Katıldığın için seni tebrik ediyoruz. Yıldızın parlasın!

4 yorum :

... dedi ki...

bir ay bekle bekle karşılığı bu olmamalıydı gerçekten. son bölüm tam felaketti. aynen katılıyorum, özellikle şişko kızın olayını, puck ile ilişkisini çözebilmiş değilim. gitsiiin!!

Adsız dedi ki...

glee benim de hevesimi kursağımda bıraktı bu hafta. eskiden yaptığım gibi şarkıları forward ederken buldum kendimi. şişman kızın sırf tipi komik geliyo bana, gözleri küçük kümük, ağzı mantı gibi böyle yamçık... bi de puck gibi taş bir çocuğun her sezon böyle hükümet gibi hatunlara vurulması (geçen sene de Mercedesle kırıştırmıştı) olaydakı tezatı teşkil ettiğinden bence kalsın bu. Ama ne zamandır fenalık getiren gossip girl bile daha çok eğlendirdi beni bu hafta, bu da bi gerçek.:)

Deniz dedi ki...

Az evvel son 3 bolumu ust uste izledim. Kan kusmaya hazirdim 2. bolumun sonunda ama nooldu? Rumours dediler, yine yediler beni.

Hayatta daha cok sevdigim az album vardir, Fleetwood Mac dedikodularina da (Prens William - Kate gibi hafif bi konu da degil, dikkatini cekerim) ana dilim olmasa da, ileri derecede hakimim. Ne yapayim objektif olamadim

Ama Sue ortalikta cok olmayinca eglence kaciyor, bari Ken Tanaka geri gelse.

deniz dedi ki...

ben de çok geri kaldım noldu bana bilmiyom.