4 Ekim 2010

Bu Adam Niye Var?

Chi ('Shy') McBride

"Tam olarak Amerika'da bulunmadım. Yani, uçağa binip gitmişliğim yok. Ama filmlerden olsun, dizilerden olsun, çok takip ettim. Biliyorum yani..." -Burhan Altıntop

Bir Türk izleyicisi olarak, bu adamı Boston Public'teki müdür ve House'u kovmak isteyen hastane yöneticisi olarak tanıyorum. Bir-iki yerde daha gördüm. Anlamıyorum ve soruyorum: Bu adamın, Chi McBride'ın, film ve televizyon sektöründeki varlığının sebebi nedir?

Açtım baktım; 90'larda bir hip-hop grubunun üyesi ve yapımcısı olarak bir şova çıkmış, sonra bir süre konuk oyunculuklar, küçük roller, ardından Boston Public'e başlıyor ve "Hello Malatya." Beğenmişler yani. Çok garip. Kaşları saç diplerine kadar kaldırabilmek bir oyunculuk yeteneği mi? Çünkü ben de tek kaşımı kaldırabiliyorum. Ya da cüssesi hayvan gibi olmak, dramatik bir etki yaratmak için genizden hırıltılı bir ses çıkarmak? Hani "Kötü oyunculuk sence nasıl olur Denizciğim?" diye sorsanız, ben de ancak bunu tarif ederim. Onunçün, aklım hafzalam almıyor kardeşim: Bu adam niye ünlü oldu? Niye var bu adam?

5 yorum :

Çavlan dedi ki...

ben de house'taki rolünden biliyorum, hâlâ nefretle hatırlıyorum. bu da bir yetenek ama işte, adam bu kadar iyi sinir herif tiplemesini yapabildiği için aranıyor belki :)

Adsız dedi ki...

pushing daisies dizisinin asıl karakterlerinden kendisi. rolü
de yine "gıcık". :)

deniz dedi ki...

bence bu adam dev gibi ya, korkutmuş yapımcıları bana rol vermezseniz boynunuzu kırarım diye tehdit etmiş. yoksa o role fatmagül'ün abisini koysanız iddia ediyorum ondan da nefret ediceksiniz, yeminle bak.

Adsız dedi ki...

pushing daisies'te harikadır kendisi. tavsiye edilir.

deniz dedi ki...

bu pushing daisies çıkışını bekliyordum. biliyorum, orda eğlenceli bile denebilir. fakat hatırlatayım, pushing daisies'in kendisi son derece absürd ve grotesk bir dizi. Öyle yapmışlar, olmuş. Kötü oyuncular için mükemmel bir ortam. buldum! "insan gibi rol yapamayanlar" için bir dernek kurulsun ve bu tip bütün dizi ve filmlerin cast seçimlerinde önce bu derneğe başvurulsun. böylece hiçbiri gözümüze batmamış olur.