15 Ekim 2010

Fatmagül'de Bilek Kesmeye Bir Hafta Ara

Şükür bu haftayı hafif atlattık. Ne oldu bilmiyorum, ÖBGZKİ de Fatmagül de bu hafta kaş çizgimi derinleştirmeden beni gönderdiler, iyi oldu. O çizgi yaşlanınca başıma bela olucak çünkü ben biliyorum.

"Nikahta keramet vardır" dedikleri yoksa bu muydu değerli okurlar, Fatmagül'e ne oldu? Böyle bir yengeye efelenmeler, kemeri haşırt diye yerine oturtup "Rise of Fatmagül" tarzı birtakım işaretler... Yalnız hâlâ "Mustafa'ya bir şey olmasın" ayaklarındasın Fatmagül, bu bana çok koyuyor. Bir insan evladı da adama demiyor ki "Kız senin ezikliğinden evlendi g.tüm!" Ebe Nine, bir senden yana umudum vardı, sen de odunu Mustafa'nın alnının çatına oturtuvermedin. Bir de bunun anası kıçı kırık tansiyondan yatıyor diye duygusal müziği dayamıyorlar mı, boğazından içeri tuz boşaltasım geliyor vallahi.



Gelelim asıl mevzuya... Eveeet, sonunda Vural baklayı ağzından çıkardı: Kerim meğer tecavüz etmemişmiş. Rahatladık mı ey halkım? "Haayıııır...!" Aferin size. Kerim'i ne yapmayacağız? "Affetmeyeceğiiiz..!" Seviyorum kız sizi. Bu ne be, Ebe Nine'nin bile Fatmagül'ü hatırladığı yok, varsa yoksa Kerim! Hoş, Fatmagül'ün bile artık pek kendini hatırladığı söylenemez. O havaalanında yalandan attığı tiraddaki ruhsuzluk neydi öyle? Daha bir gün önce "Abi, abi götür beni burdan n'olursun abi!" diye boğazını parçalayan kız benim sanki. "Imm, benim onurumu aldılar geçen gün, bedenimi de aldılar... Bu gibi kötü şeyler..." Hafif atlattık diyorum ama canım yine biraz acıklılık çekiyor be dostlar.

Çekimler İstanbul'da yapılmaya başlanınca sette izdiham çıkmış duydunuz mu? Kerim'le Fatmagül Havaş'tan indiklerinde bi "Uuu beybi, İstanbul" havası oluştu. Ben tam pazen etekle İstanbul'da gezmenin artık bakılacak bir tarafı olmadığını düşünerek kendi kendime gülüyordum ki, Fatmagül kendini sokağa attı. Meşhur olmaya şehre gelen köylü kızı mısın be sen kızım, 70'lerden mi koptun geldin? İzmir'e de mi hiç gitmedin, İstiklal'i görünce nefes nefese odaya koşmak da neyin nesi? Neyse, sonuçta Fatmagül Forever ve ayrıca kız da az travma yaşamadı. Otelden bahis açılmışken, Kerim'in her İstanbul'a gelişinde Balat'ın en fancy otellerinden birinde kalıyor olmasından bayağı etkilendim. Böyle mini barlı falan. Ama orası Matmazel'in ölen babasının Paris'teki dairesi değil miydi? Biz bu kıçı ders başında mı büyüttük kızım, ne sandın?

Madam Ev Sahibesi & Matmazel
Bu İstanbul'a geçiş beni aşırı huzursuz ediyor. Kimler gelecek kimler kalacak, lütfen derhal açıklığa kavuşturulsun. Bir kere Ebe Nine gerçek habitatı olan İstanbul'a dönmeli. O salondaki aşırı havalı ikili koltuğu kasabadaki Muzaffer Mobilya'dan almadı heralde? Sonracıma, Abi'yi istiyoruz. Yengeyi bile istiyoruz, kadın bir efsane olmaya aday, bunu harcamayalım. Tırt demirci arkadaş gelmese de olur, zaten yaşlı, Ebe Nine'yle olmaz onlar. Olsa da Annem'deki Annem'le İlhan Şeşen gibi olurlar.

Lakin Türk dizilerindeki doğurganlık oranının bu yüksekliği yeter arkadaş. Millet aylarca uğraşır, bizimkiler tek seferlik sevişmelerle istenmeyen çocuk cenneti kurdular. Yalnız buradan yerli dizileri azımsadığım sakın çıkmasın, ben yerli dizisiz yaşayaman. Bu gece rahat gidiyorum yatağa dostlar, eksoekso TV benim canım.

13 yorum :

Adsız dedi ki...

Yorumlar basarılır :)

Zeynep dedi ki...

yaw çok güzel bi anlatım tarzınız var, geç keşfettim ama seviyorum sizi okumayı :)

deniz dedi ki...

ya mahcuboloorum arkadaşlar :)

Judy Abbott dedi ki...

hahaahah ellerine sağlık ne güzel bi yazı bu böyle? demek orası kaknem madama'nın babasının evi imiş ha? şu aşk-ı memnu ne diziymiş, hala dedikodusunu yapıyoruz:)))

Fatmagül de hamile mi olmuş hemen kıız?

:))

deniz dedi ki...

işte görüyorsunuz ki hislerim kanırtılmadığı zaman çok eğlenceli bir insanım :) e hamile tabii, o kadar kusma artık stresten olmaa.

Başak dedi ki...

evet, matmazel'in babasının evi olduğunu ben de farkettim. kıçıkırık kerim de hep o otelde konaklıyorsa ben kendimi şu an öldürürüm. ve... hamile falan değil saçmalama ya, alkol kokusuna dayanamadı o. hamilelik bu dizinin heyecanını kaçırır ki (evet çocuk doğurmaya hazır değilim). tek atışta hamile kalma konusunda haklısın ama fatmagül'ün güzel yüzü gibi rahmi de o organik kaymaklardan, peynirlerden nasibini aldı, stresten uzak büyüdü kız, doğurgandır o. ayrıca x3 şansı var.

deniz dedi ki...

e alkole dayanamadı, strese dayanamadı, para dolu zarf görmeye dayanamadı... hatırlarsan bihter de kaç kere hamile kaldı ama doğan çocuk sayısı 0, müsterih ol.

ayrıca süt ve süt ürünlerine senin yaklaşımını beğenmiyorum bunu bil.

bay ripley dedi ki...

Yoreoglu olllleeeeeeeeeeeeeey, kardesler oley, yoreoglu oleyyyyyyyyy, hilal sarac oleeeeeeeeeeeey!

Diyalogsuz anlatim, imaja abanma, sinematografik ogelerin senaryoyla tam uyusmasi... Seni seviyorum Fatmagul.

Son sahne neydi oyle arkadasim. Ayakta alkisladim vallahi billahi. Esas isi iyice karistirmalari, hala "adalete" hem de o veya bu sekilde saglanina inancimiz suruyor ya, bu dizi de dort nala liderlige kosuyor, ahan da yaziyorum buraya. Ama Mustafa, sen ugrasma oglum. Once inanma, Fatmagulume cevir sirtini, sonra isin pesinden kos. Sssiiieeeeeee, derler adama--ki burada bunu sana ben soyluyorum.

Kerim su anki haliyle, hala kabul edilemez durumda. Buna katilmamak mumkun mu? Ancak bence D.G.cigim biraz daha bekleyelim, zira once dibe vurup sonrasinda Fatmagul'e layik olma konusunda kimi adimlar atacagini dusunuyorum.

Yenge yola cikti, kasabada traktor kullanan imajini Istanbul'da neyle degistirecek, merak icindeyim.

Ayrica tez elden bir "alisveris" sekansi yazilmali, Fatmagul'e Kerim kiyafet,ayakkabi filan almali. Hangimiz ozlemiyoruz Turk filmlerini, soyleyin bana arkadaslar?

Matmazel'in babasi evi uzerine bir not: O sahne o kadar yalan bir sahneydi ki. Animsiyorum, Mustafa'ya ettigim Ssssiiieeee'lerden birini dizi ekibine gondermistim. Paris'te oyle genis merdivenli, koridorlu ama "bohem" evi fiyatinda bir daire bulursaniz, bana soyleyin. Tasi taragi toplayip, yuksek lisansimi, bursumu yakip Paris'e kitap yazmaya tasinirim vallahi.

Bu arada Fatmagul'un hamile olma olasiligi yuksek, ancak unutmayalim ki o cocugu dogurmayacak. Ayrica kurtaj olursa, Beren Saat'in "TV ekranlarinda en cok kurtaj olan kadin" odulune adayligini ilan edebilirim.

x3 sans da yakismadi Basak, buradan soyleyeyim.

deniz dedi ki...

ama resimde gördüğümüz koridor "evin" içi değil, gööya apartman sahanlığı.

Başak dedi ki...

allah allaaaaaah. hoppalaaa. hadi deniz'i kabul ettim, o gerçekten reel hayatla dizi dünyasını birbirine karıştırıyo ve onun için çok üzülüyorum. sana ne oluyor nam-ı diğer bayripley? x3 işte lan ilimi bilimi gerçekleri değiştirebilir misin?

deniz dedi ki...

ben sokak kıızıyyııım, baağnaa acımayyııın!

bay ripley dedi ki...

@DG : Evi orada "home" anlaminda kullandiydim, "house" degil. Evet, apartmanin sahanligi, ancak bence zaten yasanan apartman dairesini apartmanin butununden ayiramayiz. Ben degerlendirirken oyle degerlendirdim. Does it make sense?

@Basak : Bu arada sana bir not: Reel dunyayla dizi dunyasi zaten ayni dunya. Ayiramazsin onu. DG'nin bu konuda sonuna kadar arkasindayim.

Zeynep dedi ki...

Evlilik dışı sex yapan her türk kızı ışık hızıyla hamile kalır :D