6 Ekim 2010

ÖBGZKİ İyi mi Değil mi?

Sevgili okurlarım, bir noktaya açıklık getirmek istiyorum:
ÖBGZKİ'yi yazan kişinin adı Coşkun Irmak, COŞ-KUN. Bu Çağan Irmak lafı nerden çıktı hiç anlamadım. Çağan Irmak yazsaydı ne olurdu ben size söyleyeyim mi: Bir yerine on beş tane bilge balıkçımız olurdu. Herkes müthiş zeki, hayat çok şahane. Yok öyle bir şey- Allahıma şükür.


Zaten Çağan Irmak faktörü olmadan da ÖBZGKİ'nin gayet kafası karışık. Dizi nerede durduğunu kendisi de bilmiyor zahir. Bir bakıyorsun, gerçekliğinden kalbin acımış, bir an sonra yine bakıyorsun birileri kalbini acıtabilmek için zorla bir şeyler sokuşturuyor. Bu, limonlu tatlı ekşi gelmesin diye şekeri basmak gibi. Çok köylü bir hareket olduğundan başka, lezzetli bir tatlıyı yapış yapış bir şeye dönüştürmek için de en garantili yol. 

Mete'nin annesinin haberini duyunca deliler gibi koşmaya başlaması, Aylin'in ona zorlukla yetişip yere yıkması, nefes nefese "Anneme gidiyorum!" diyen Mete'ye "Tek başına mı?" diye sorması, bu çok çok dokunaklı. Osman'ın tam da mahkeme sonrası ortaya çıkıp, cezaevine götürülen Cemile'nin arkasından "Aannneee! Aanneciğiiim!" diye bağırması ise bildiğin UCUZ

Geçen hafta Osman'ın yalnızca reyting malzemesi olarak kullanıldığını söyleyen okurumuzun haklı olduğu bir nokta vardı aslında. Osman'ın tatlılığı  karşısında taş olanın kalbi çatlar, dayanmak zaten imkânsız. Çocuğu hâlâ ne demeye bağırttırıyorsunuz mahkeme önlerinde? Yazarken acaba Coşkun Irmak'ı şeytan mı dürtüyor? "Çok güzel oldu, daha da ağlat Rocky, bunu yapabilirsin!" Sevgili Coşkun Irmak, veline notum şu: "Zeki ama çalışmıyor."

Caroline'e gelince, artık onun bir kevaşe olduğundan eminim. Senin ne ifade vereceğin çemçük ağzından belliydi kadın. Aslında Cemile oracıkta Caroline'in ciğerlerini dökecekti, ki ortada ifade verecek mağdur falan kalmayınca delil yetersizliğinden kadını salsınlar. Ya Cemile çıkar di mi arkadaşlar? Çıksın. En çok içime dokunan ne biliyor musunuz? Onca şey oldu, babasının "En pahalısından aldım oğlum." diyerek hediye ettiği saat Mete'nin hâlâ kolunda. O saatin macerası da epey dramatik olacak herhalde. Aman diyeyim sevgili Coşkun Irmak, tadında e mi?

5 yorum :

Handegi dedi ki...

Mete'nin saatine ben de takılıyorum. Bir de şarkı söylerken övgü alınca coşup sesini yükseltmesine. Tam bir ergen! Mete'yi oynayan gence benden 10 üzerinden 8!

Judy Abbott dedi ki...

çemçük ağız neymiş ben Carolin'den öğrendim. bu kadar mı çemçük olur bi insan derdim, olurmuş.

deniz dedi ki...

damn! hep şüphelendim, yazarken "bu çemçüğün adının sonunda e yok mu acaba?" diye sık sık düşündüm ama hiç açıp bakmadım.

Adsız dedi ki...

bişey sorucam ya bu flm eskiden osmanın haytımıydı herkes öyle diye sizde bişey desenz ??

deniz dedi ki...

ahhahahhah hiçbir yoruma bu kadar gülmemiştiiiim!